ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «ΜΟΥ ΕΤΑΞΑΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΩ» (VID)

by - Μαρτίου 23, 2024


Ένας από τους συλληφθέντες είναι δεμένος και περικυκλωμένος από Ρώσους αξιωματικούς... «μου έταξαν λεφτά για να σκοτώσω», λέει.

Βίντεο ντοκουμέντο από την ανάκριση ενός εκ των συλληφθέντων για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιaκό χώρο στη Μόσχα δημοσιεύτηκε στο Telegram από την αρχισυντάκτρια του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και του τηλεοπτικού καναλιού RT. 

Ο συλληφθέντας είναι δεμένος στο πάτωμα με Ρώσους αξιωματικούς να βρίσκονται γύρω του και να του πατάνε την πλάτη. Εκείνος απαντάει σε ερωτήσεις που του κάνουν για το τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο στοίχισε την ζωή τουλάχιστον 143 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Ο άντρας αυτός φαίνεται πως είναι από το Τατζικιστάν και προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα δέντρο κατά την καταδίωξη του οχήματος που επέβαιναν οι δράστες και στη συνέχεια συνελήφθη. 

Υποστηρίζει πως αρχές Μαρτίου πέταξε από την Τουρκία στη Ρωσία και προσελήφθη μέσω του Telegram για να πραγματοποιήσει την επίθεση. 

Το ethnos.gr αναφέρει πως: το γεγονός πως τουλάχιστον ένας από τους δράστες έφυγε από την Τουρκία σχολιάζεται και στα τουρκικά ΜΜΕ, με την ημερομηνία να είναι 4 Μαρτίου, όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο δελτίο ειδήσεων του OPEN. 

 

 Σύμφωνα με ανάρτηση του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tass στο λογαριασμό του στο Telegram αναφορικά με τα τελευταία νέα για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: «Συνελήφθησαν 11 άτομα που ενεπλάκησαν στο έγκλημα, περιλαμβανομένων και τεσσάρων άμεσα εμπλεκομένων. Εντοπίστηκαν καθ’ οδόν προς τα σύνορα με την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με αξιωματούχους ασφαλείας, είχαν σχετικές επαφές. Ένας από τους κρατούμενους είπε ότι διέπραξε το έγκλημα για λεφτά, κάπου 500.000 ρούβλια (5.000 ευρώ). Είπε ότι ήρθαν σε επαφή μαζί του μέσω του Τelegram και του παρείχαν όπλα». 

Σύμφωνα με τον βρετανικό The Guardian: «Οι δηλώσεις που αποδίδει το ρωσικό πρακτορείο σε έναν από τους υπόπτους προέρχονται από ένα από διάφορα μη εξακριβωμένα βίντεο που κυκλοφορούν στο Telegram και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φέρονται να καταγράφουν τη σύλληψη και την ανάκριση αρκετών εκ των υπόπτων στην περιοχή Μπριάνσκ, νοτιοδυτικά της Μόσχας. Ορισμένα από τα βίντεο έχουν διανεμηθεί από την Μαργαρίτα Σιμονιάν, δημοσιογράφο της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης και επικεφαλής του Russia Today, η οποία είπε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε πάνω από 140, χωρίς να παράσχει επίσημη πηγή».

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας