Η Αθηνά Κρικέλη και το μυστικό μονοπάτι του Ολύμπου

by - Ιουλίου 27, 2015



Δημοσιογράφος και σκηνοθέτιδα η θεσσαλονικιά Αθηνά Κρικέλη ανέβηκε στον Όλυμπο για ακόμη ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ.








Γράφει η Ελευθερία Ρίζου

Σπούδασε δημοσιογραφία στο Λονδίνο και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Δημιουργός και διευθύντρια της πρώτης διαδικτυακής ελληνοαμερικανικής τηλεόραση, καθώς και της εταιρείας Ellopia Media Group.

Δραστήρια και πολυβραβευμένη.
Τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Το 1997, τιμήθηκε από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης, ενώ το 2006 απόκτησε δύο ακόμη βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ «Εντατική μιας ζωής» και «Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο».

Είναι η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards. Ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη, και ραδιοφωνική παραγωγός στην εκπομπή, Τα δικά μας.

Η Αθηνά Κρικέλη ήθελε να ανέβει στον Όλυμπο με τον δικό της τρόπο. Η πορεία της ξεκίνησε από την Ελασσόνα με σκοπό να δημιουργήσει ένα ακόμη ντοκιμαντέρ.
«Elassona – Secret path to Mt Olympus», (Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι στον Όλυμπο) είναι το πρώτο από μια σειρά 12 μίνι ντοκιμαντέρ που είναι αφιερωμένα στο Βουνό των Θεών και επιθυμούν να ταξιδέψουν τις ομορφιές του σε όλο τον κόσμο.

Ήδη το ντοκιμαντέρ έχει διακριθεί με το βραβείο Award of Excellence από το Διεθνές Φεστιβάλ της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών «Best Short Film Competition» και διεκδικεί πρώτο βραβείο στο International Independent Film Festival της Αμερικής. Επίσης, έχει προβληθεί στο εκπαιδευτικό κανάλι PBS (Public Broadcasting System), όπως και σε πολλά πανεπιστήμια της Αμερικής.

«Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την ομορφιά της Ελλάδας. Ο Όλυμπος είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο βουνό στον κόσμο και δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες να το προβάλλει προς τα έξω. Οι αρμόδιες αρχές της Θεσσαλίας το υποβαθμίζουν, ενώ θα μπορούσε ο Όλυμπος να αποτελεί την βασική αιτία προσέλευσης τουρισμού στην περιοχή. Να σκεφτείτε πως όταν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο για τον Όλυμπο (στην αγγλική γλώσσα) θα εμφανιστούν περισσότερα αποτελέσματα για τους άλλους “Ολύμπους” στην Αμερική και τον κόσμο και ελάχιστα για τον Όλυμπο της Ελλάδας. Εμείς η ομάδα του Ellopia Media Group σκοπεύουμε μετά την πρώτη προβολή στην Αμερική να το διαθέσουμε δωρεάν στο Youtube, για κοινή χρήση» έχει δηλώσει η σκηνοθέτης.

Παρακολουθήστε το ενδιαφέρον Μυστικό Μονοπάτι του Ολύμπου


You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας