ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ... (VID)

by - Απριλίου 27, 2024


Αυξάνονται οι καταυλισμοί φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης, σε δεκάδες πανεπιστήμια της Αμερικής...

   

 Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η Αστυνομία του δημόσιου πανεπιστημίου στην Αριζόνα συνέλαβε 69 άτομα που συμμετείχαν σε «κατασκηνώσεις διαμαρτυρίας». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου οι διαδηλώσεις επιτρέπονται στην πανεπιστημιούπολη εκτός από τις ώρες 11 μ.μ. και 5 π.μ. 

Northeastern University


Μετά τις 100 προσαγωγές στο Northeastern University (δείτε ΕΔΩ) η κανονικότητα φαίνεται να επιστρέφει στην πανεπιστημιούπολη.

 


Emory Ατλάντα


Ηρεμία επικρατεί στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Emory στην Ατλάντα. Είχαν προηγηθεί επεισόδια, σύγκρουση με την αστυνομία και συλλήψεις διαδηλωτών, ανάμεσά τους και δύο καθηγητών του Emory. Η καθηγήτρια Noelle McAfee, πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας του Emory, δήλωσε στο CNN πως οι αρχές του πανεπιστημίου έπραξαν λάθος με το να καλέσουν την αστυνομία. Η ίδια ισχυρίστηκε στο CΝΝ πως αντέδρασε στη βία που χρησιμοποίησε η αστυνομία

«Εδώ τώρα δεν είμαι απλώς καθηγήτρια, αλλά άνθρωπος. Παρακολουθώντας ένα παιδί να χτυπιέται, είπα όχι. Έμεινα εκεί και αντέδρασα. Και με συνέλαβαν...» Ένας τριτοετής φοιτητής Νομικής του Emory, ο Martin Berg καταγγέλλει: «Αυτό που έζησα ήταν απρόκλητη και σκληρή βαρβαρότητα που επιβλήθηκε από την αστυνομία στην οποία το Πανεπιστήμιο Emory είχε δώσει το πράσινο φως. Μόνον φοιτητές του Emory συμμετείχαμε στην διαμαρτυρία, αυτό που λέει ο το Πανεπιστήμιο ότι υπήρχαν εξωγενείς παράγοντες, είναι ψέμα».

George Washington 


 

Στο Πανεπιστήμιο George Washington στον Ουάσιγκτον, οι διαδηλωτές συνεχίζουν την κατάληψη με σκηνές στον δρόμο (H Street NW). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN οι διαδηλωτές ενισχύονται.

Πανεπιστήμιο Columbia



Στο Πανεπιστήμιο Columbia, μετά τα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας, η κατάσταση κυλάει ήρεμα με τους διαδηλωτές να παραμένουν στις σκηνές τους.

Cal Poly Humboldt


 

Στο Cal Poly Humboldt, ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στην Αρκάτα της Καλιφόρνια θα παραμείνει κλειστό μέχρι τέλος εξαμήνου, λόγω της συνεχιζόμενης κατάληψης σε τουλάχιστον δύο κτίρια της Πανεπιστημιούπολης.

Πενσυλβάνια




Η διοίκηση του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια ζήτησαν από τους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν καθώς παραβιάζουν την πολιτική του Πανεπιστημίου.

Ιλινοις...




Οι αρχές του Πανεπιστημίου στο Ιλινόις προειδοποίησαν τους διαμαρτυρόμενους φοιτητές ότι θα υπάρξουν συνέπειες αν δεν εγκαταλείψουν τον «καταυλισμό». Η κατάσταση εκεί είναι έκρυθμη...


You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας