ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΙΟΥ

by - Απριλίου 27, 2024


Πανελλαδική 24ωρη απεργία για την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας ταυτόχρονα για τη μεταφορά της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα. 

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν εξαγγείλει οι δημοσιογράφοι, η ΠΝΟ και οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς αποφάσισε να συμμετάσχει στην κινητοποίηση. «Η συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς, αποδίδοντας φόρο τιμής στους νεκρούς εργάτες του ΣΙΚΑΓΟΥ που διεκδίκησαν εργατικά δικαιώματα θυσιάζοντας τη ζωή τους για τη βελτίωση της ζωής των επόμενων γενεών, διαχρονικά»,

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία την 1η Μαΐου καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε, την συμμετοχή της στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ. 

Η απεργία που αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων πανελλαδικά θα αρχίσει στις 00.01 ώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 1-5-2024, και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας ημέρας. 

Με κοινές αποφάσεις της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΕΠΤΥΜ και της ΕΤΗΠΤΑ προκηρύσσεται απεργία όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών και φωτορεπόρτερ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά) στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΤΑ, Γραφεία Τύπου και site, ως εξής: Μ. Τρίτη, 30 Απριλίου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης, 1 Μαΐου 2024, όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών, φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες και τα περιοδικά. Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, από τις 05.00 π.μ. έως τις 05.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης, 2 Μαΐου 2024 όλων των δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών που εργάζονται σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην ΕΡΤ, στην ΓΓΕΕ, στα Δημοτικά Ραδιόφωνα και στα Γραφεία Τύπου, όλων των δημοσιογράφων της χώρας. Δημοσιογράφοι μέλη της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, οπουδήποτε και εάν απασχολούνται, απεργούν από τις 05.00 π.μ. της Μ. Τετάρτης 1η Μαΐου 2024 έως και τις 0.5.00 π.μ. της Μ. Πέμπτης 2 Μαΐου 2024.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας