ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΝΔ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ (VID)

by - Απριλίου 23, 2024


Στην κυκλοφορία δίδονται σήμερα το απόγευμα τα δύο τελευταία τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 και έτσι η Κεντρική Ελλάδα αποκτά έναν σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο 136 km που καθιστά πιο εύκολη την κυκλοφορία και την μετακίνηση προς το Καρπενήσι, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, τα Μετέωρα και την Λίμνη Πλαστήρα. 

Τα δυο τμήματα που παραδίδονται σήμερα είναι από την Λαμία μέχρι την Ξυνιάδα, μήκους 18,5 km που περιλαμβάνει και τα τούνελ στο όρος Όρθρυς, όπως επίσης και το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα μήκους 25 km, καθιστώντας έτσι τον Ε65 έναν ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας που ξεκινά από το ύψος της Αλαμάνας, λίγο πριν τη Λαμία όπου συναντά τον ΠΑΘΕ μέχρι τα Μετέωρα, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής. 

 Λίγο μετά τις δέκα το πρωί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε σε ειδική εκδήλωση που οργανώθηκε κοντά στο τούνελ της Όρθρυος ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υποδομών-Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τα χαρακτηριστικά του έργου, όπως επίσης και για το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του τελευταίου τμήματος από την Καλαμπάκα μέχρι την Εγνατία οδό μήκους 46 km. 

Παρακολουθείστε την εκδήλωση και την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

 

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας