ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ MSC ARIES - ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ (VID)

by - Απριλίου 13, 2024


Οι ιρανικές ναυτικές ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κατέλαβαν σήμερα ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που «συνδέεται με το Ισραήλ» μέσα στον Κόλπο, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. 

«Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που ονομάζεται MCS Aries κατασχέθηκε από τις ναυτικές ειδικές δυνάμεις" κατά τη διάρκεια "επιχείρησης που διεξήχθη με ελικόπτερο (των ειδικών δυνάμεων του Ναυτικού των Φρουρών) κοντά στο Στενό του Ορμούζ», μετέδωσε το IRNA, διευκρινίζοντας ότι το πλοίο «φέρει σημαία Πορτογαλίας, το διαχειρίζεται η εταιρία Zodiac, η οποία ανήκει στον σιωνιστή καπιταλιστή Εγιάλ Οφέρ» και «κατευθυνόταν προς τα χωρικά ύδατα» του Ιράν. 

Το πλοίο μεταφέρεται στα χωρικά ύδατα του Ιράν, σύμφωνα με το IRNA. 




Είκοσι πέντε μέλη πληρώματος επιβαίνουν στο πλοίο ανακοίνωσε η ιταλο-ελβετική ναυτιλιακή εταιρία MSC. 

«Με λύπη επιβεβαιώνουμε ότι το MSC Aries, ιδιοκτησίας της Gortal Shipping Inc, η οποία είναι θυγατρική της Zodiac Maritime, και ναυλώθηκε από την MSC, κατελήφθη από τις ιρανικές αρχές (που επιβιβάστηκαν) με ελικόπτερο" και "υπάρχουν 25 μέλη πληρώματος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Mediterranean Shipping Company (MSC), που έχει την έδρα της στη Γενεύη. 

Η MSC είναι ο διαχειριστής και ο εμπορικός φορέας εκμετάλλευσης πλοίου που κατελήφθη σήμερα από τις ιρανικές αρχές, ανακοίνωσε η διεθνής ναυτιλιακή εταιρία Zodiac Maritime 

«Η MSC είναι υπεύθυνη για όλες τις δραστηριότητες του πλοίου, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών φορτίου και συντήρησης». Η Zodiac ανήκει εν μέρει στον Ισραηλινό επιχειρηματία Εγιάλ Οφέρ. 



H QANTAS AIRWAYS ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΡΘ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 

 Η αεροπορική εταιρία της Αυστραλίας Qantas Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί προσωρινά τις πτήσεις της μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου, μετά από ανησυχίες για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή, καθώς κλιμακώνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης του Ιράν κατά του Ισραήλ. “ Αναπροσαρμόζουμε προσωρινά τις πορείες των πτήσεων μας μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου, εξαιτίας της κατάστασης σε τμήματα της Μέσης Ανατολής”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Qantas. “ Θα επικοινωνήσουμε απευθείας με τους πελάτες μας, αν υπάρξει κάποια αλλαγή στις κρατήσεις τους”. Η Qantas ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις μεταξύ του Περθ, πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας και του Λονδίνου δεν έχουν διακοπεί ή ακυρωθεί, αλλά αυτές, διεξάγονται με αναπροσαρμοσμένη πορεία πτήσης μέσω της Σιγκαπούρης.

Λίγες ώρες μετά το επεισόδιο, το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης κατέλαβαν το πλοίο «MSC Aries» γιατί «συνδέεται με το Ισραήλ».

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει «αμέσως» το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα κοντά στα Στενά του Χορμούζ και καταδίκασε αυτήν την «πράξη πειρατείας».

«Καλούμε το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως αυτό το πλοίο και το πλήρωμά του που αποτελείται από Ινδούς, Φιλιππινέζους, Πακιστανούς, Ρώσους και Εσθονούς», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουότσον. «Η απρόκλητη κατάληψη εμπορικού πλοίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη πειρατείας», σημειώνουν.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας