ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ - ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ G7 ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ

by - Απριλίου 14, 2024


Πάνω από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ εκτόξευσε το Ιράν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας τερμάτισαν τις πρώτες πρωινές ώρες τον συναγερμό που κήρυξαν εξαιτίας της επίθεσης του Ιράν με drones και πυραύλους. Η λήξη του σημαίνει πως πλέον οι κάτοικοι δεν είναι απαραίτητο να παραμείνουν εντός ή πλησίον καταφυγίων. 

Κατά ισραηλινές πηγές, ως τώρα έχουν αναφερθεί μόνο ήσσονες υλικές ζημιές σε στρατιωτική βάση και ο τραυματισμός κοριτσιού στο νότιο Ισραήλ. Δείτε ΕΔΩ το χρονικό της επίθεσης.

Ο Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ, προσθέτοντας πως επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής τους νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ακόμη πως θα συγκαλέσει σήμερα σύνοδο των ηγετών της G7, προκειμένου να υπάρξει «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην «αναίσχυντη» επίθεση του Ιράν. Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε κατά τη διάρκεια της συνδιάλεξής του με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η κυβέρνησή του θα εναντιωθεί σε οποιαδήποτε αντεπίθεση του Ισραήλ στο Ιράν αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές του Λευκού Οίκου.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας