ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ-ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΧΗ...

by - Μαρτίου 07, 2024


Όταν ο αξιολογητής πήγε σε σχολείο του Πειραιά... «έφαγε» πόρτα και από μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικούς. Νωρίτερα είχαν αποφασίσει αποχή...


Κοινή δράση εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχολείο του Πειραιά ενάντια στην «επίσκεψη» αξιολογητή Το παρακάτω γεγονός με τους μαθητές που μπλόκαραν την αξιολόγηση διώχνοντας ουσιαστικά τον Σύμβουλο εκπαίδευσης - αξιολογητή θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης και στα ευτράπελα του επιθεωρητισμού! 

Σε Λύκειο του Πειραιά Σύμβουλος εκπαίδευσης - αξιολογητής ήταν πανέτοιμος να εισέλθει στην αίθουσα και να αξιολογήσει νεοδιόριστη εκπαιδευτικό. Όμως οι μαθητές αναδείχτηκαν σε πρωταγωνιστές καθώς ενωμένοι αποφάσισαν και έκαναν αποχή μπλοκάροντας την αξιολόγηση και αναγκάζοντας τον επιθεωρητή να φύγει. 

Μαζί τους και εκπαιδευτικοί που δεν κάθισαν με σταυρωμένα τα χέρια και θύμισαν ότι όταν η αξιολόγηση – χειραγώγηση – κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών και σχολείων γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον! 

 Είναι χαρακτηριστικό ότι το μπλοκάρισμα της «αξιολόγησης» συνοδεύτηκε με συνθήματα, όπως: «Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί για δωρεάν παιδεία παλεύουμε μαζϊ», «Με αξιολόγηση και τρομοκρατία μας θέλουνε σκυφτούς σε φτωχά σχολεία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη». 

Οι μαθητές δείχνουν να κατανοούν ότι η αξιολόγηση δεν αφορά μόνο τους καθηγητές τους, αλλά συνολικά απαξιώνει το δημόσιο σχολείο. Ότι η πειθάρχηση και καταστολή ως αποτέλεσμα της «αξιολόγησης» αφορά και τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Κατανοούν ακόμα ότι η αμφισβήτηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ναρκοθετεί και το μέλλον το δικό τους!

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας