ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ: ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

by - Φεβρουαρίου 14, 2024


Ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ που μαζί με τον σταθμάρχη Λάρισας είναι προφυλακισμένος για την Τραγωδία των Τεμπών για περισσότερους από 10 μήνες, κατέθεσε νέο αίτημα αποφυλάκισης μέσω των συνηγόρων του Θέμη Σοφού και Γιάννη Γλύκα. 

    Τον βαραίνουν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. «Ουδέποτε ενημερώθηκα αφενός για το γεγονός ότι ο ίδιος έφυγε, αφετέρου ότι ο Σ. (ο σταθμάρχης που εκτελούσε βάρδια την ώρα του δυστυχήματος) είχε μείνει μόνος του και υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα», αναφέρει στην αίτηση αποφυλάκισης. Για το γεγονός ότι ο ίδιος είχε αναθέσει στον εν λόγω σταθμάρχη να εκτελέσει μόνος του νυχτερινή βάρδια, ο προφυλακισμένος πρώην υπάλληλος του ΟΣΕ υπογραμμίζει στο αίτημα αποφυλάκισής του: «Κατόπιν των διαβεβαιώσεων που έλαβα από τον κεντρικό σταθμάρχη Λάρισας για την επάρκεια των νεοπροσληφθέντων σταθμαρχών έκανα την κατανομή των βαρδιών και πρότεινα το πρόγραμμα των υπηρεσιών στη Διεύθυνση Κυκλοφορίας. Ο κεντρικός σταθμάρχης Λάρισας δεν εξέφρασε την παραμικρή αντίρρηση»

    Ενδιαφέρον, όμως, έχει και κάτι άλλο που υποστηρίζει ο πρώην προϊστάμενος του τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ: στις 2 Μαρτίου 2023 έγινε «μυστική συνάντηση» του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών με τρεις σταθμάρχες της Λάρισας, μέλη της ΔΑΚΕ, με τον ίδιο σε ρόλο «αποδιοπομπαίου τράγου». Σε άλλο σημείο της αίτησής του εγείρει το ερώτημα γιατί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν στο πλαίσιο της ανάκρισης η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), οι υπεύθυνοι της Hellenic Train και τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης νέων σταθμαρχών.

    Διαβάστε το ρεπορτάζ της Καθημερινής

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας