ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΜΟΦΥΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕI...

by - Φεβρουαρίου 16, 2024


Ο Σταύρος Γαβριλιάδης και ο Δημήτρης Ελευσινιώτης είναι το πρώτο ζευγάρι ομόφυλων που θα παντρευτεί στην Ελλάδα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. 


    Πριν από εννέα μήνες ο σημαντικός γιατρός, αλλεργιολόγος παίδων και ενηλίκων (ένας από τους ανθρώπους που είχαν δώσει μάχη για το νομοσχέδιο και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών) είχε περιγράψει στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωίαν σε είδον» με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά την οικογένεια του. Δύο μπαμπάδες με τρία παιδιά. «Τώρα το ποιο είναι βιολογικό και τίνος είναι, αυτό ξέρετε μέσα σε ένα σπίτι και μία οικογένεια, όταν μεγαλώνεις παιδιά, δεν παίζει καμία σημασία», ανέφερε στην εκπομπή στις 26 Απριλίου 2023 με τίτλο στην συγκεκριμένη ενότητα: ΑΟΡΑΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ: όλες οι οικογένειες έχουν ίσα δικαιώματα».

Δείτε το απόσπασμα...

 
Στις 17 Δεκεμβριου 2023 ο γιατρός Γαβριηλίδης στην εκπομπή ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΙ του ΣΚΑΙ εξηγούσε ένα από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν -μέχρι πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο - τα ζευγάρια ομόφυλων με παιδιά: «Αν εγώ πεθάνω ο σύντροφός μου που είναι μπαμπάς των παιδιών – ο ένας που είναι βιολογικός δικό μου- και τα μεγαλώνει από την πρώτη μέρα, δεν έχει καμία νομική υπόσταση απέναντι στο παιδί. Δηλαδή, αν εγώ πεθάνω το παιδί μου πάει κατευθείαν στην Πρόνοια, τίποτα δεν υπάρχει. Είμαστε δύο οικογένειες που μεγαλώνουμε μαζί τα παιδιά μας ενώ στην ουσία είμαστε μία...»

Δείτε εδώ το απόσπασμα

 

Με τον σύντροφό του είναι περίπου είκοσι χρόνια μαζί. Σε δηλώσεις του στο Bloomberg, ο Σταύρος Γαβριλιάδης επισημαίνει ότι ο νέος νόμος λύνει πολλά από τα προβλήματα της οικογένειάς του, ενώ μετά τον γάμο, θα υιοθετήσει επίσημα τα δίδυμα παιδιά του συντρόφου του.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας