Η ΜΙΚΑ ΧΑΡΙΤΟΥ ΦΑΤΟΥΡΟΥ...

by - Απριλίου 21, 2017

Ήταν μετά την πτώση της Χούντας όταν η καθηγήτρια Μίκα Χαρίτου Φατούρου ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα να εντοπίσει τους βασανιστές της Δικτατορίας.








Διεθνώς διακεκριμένη ψυχολόγος, η έρευνά της για τους βασανιστές του ΕΑΤ - ΕΣΑ: «Ο βασανιστής ως όργανο της κρατικής εξουσίας» (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) έχει γράψει ιστορία. Με τη βοήθεια ενός βασανιστή της Χούντας, κατάφερε να έρθει σε επαφή και να πάρει συνεντεύξεις και από πολλούς άλλους.


Η καθηγήτρια έφυγε από τη ζωή το 2014.

«Τελικά τι σόι άνθρωποι είναι οι βασανιστές; Διεστραμμένα κτήνη; Ανθρωπόμορφα τέρατα; Υπανάπτυκτα ανθρωποειδή; Τίποτα από όλα αυτά. Ολες οι διεθνείς έρευνες, ανάμεσά τους και η δικιά μας, της Μιμίκας Χαρίτου-Φατούρου, απέδειξαν πως ο βασανιστής είναι κάποιος από μας. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας», γράφει ο Περικλής Κοροβέσης. Διαβάστε ΕΔΩ.



Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης της όπου αναφέρετε στις συνεντεύξεις με τους βασανιστές που έκανε στο πλαίσιο της συνέντευξης της. Ακούστε τι λέει για την περίπτωση του βασανιστή Μιχάλη Πέτρου (δεν ζει πια).

Περιγράφει η Μίκα Χαρίτου Φατούρου: «Πριν πεθάνει μου είπε: ξέρεις Μίκα, παντρεύτηκα και ένα από τα παιδιά μου γεννήθηκε με σπαστική παράλυση - αφού είχαμε κάνει τις συνεντεύξεις...- και μου το έδωσε ο Θεός για να με τιμωρήσει για τα κακά που έκανα»!



Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης της τον Απρίλιο του 2012 για τους σύγχρονους βασανιστές.



Για το θέμα της διαφορετικότητας...




Και στο τελευταίο μέρος αυτή η σπουδαία επιστήμονας μιλά για την ουσία της εκπαίδευσης. «Η ουσία της όποιας εκπαίδευσης είναι να δημιουργήσει για το μέλλον, την καινούργια γενιά που διδάσκεις, τη δυνατότητα να σκεφτεί, να εκφραστεί και να δημιουργήσει καινούργια πράγματα. Γιατί η ζωή δεν μένει ίδια...»


You May Also Like

1 comments

Το μήνυμα σας