Πολυτάλαντο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου!

by - Ιουνίου 22, 2016

Οι μαθητές του 7ου Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, «υιοθετούν» εδώ και χρόνια το διπλανό ρέμα της Πικροδάφνης, υλοποιώντας δράσεις στην παραρεμάτια περιοχή και στην κοίτη και όχι μόνον...







Επίσης γράφουν και εικονογραφούν με την επιθυμία να μιλήσουν για τα δικαιώματά τους, δημιουργούν ποιήματα που βραβεύονται, συμμετέχουν σε φεστιβάλ με το τραγούδι τους, «Οι εθελοντές του Αιγαίου» και ασταμάτητα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους επινοούν και δρουν δυναμικά. 
Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, ανήσυχο, δημιουργικό και με έντονη διάθεση συνεργασίας με όλους τους φορείς: μαθητές, δάσκαλοι, γονείς, δήμος, καταφέρνει να ευαισθητοποιεί στοχεύοντας στην ενσυναίσθηση με άριστα αποτελέσματα για το νου και την καρδιά των μικρών μαθητών του. 

Διαβάζουμε από τις αναρτήσεις του προσωπικού προφίλ στο φβ της εκπαιδευτικού και Διευθύντριας του 7ου Δημοτικού Σχολείου, Χριστίνας Νομικού για μερικές από τις πολυτάλαντες δράσεις συνεργασίας τους: 

«Με χαρά συμμετείχε το σχολείο μας στα γυρίσματα σποτ, που σκοπό έχει να αναδείξει την αξία των ρεμάτων στον αστικό ιστό. Το σχολείο μας έχει "υιοθετήσει" εδώ και χρόνια το ρέμα της Πικροδάφνης και ανελλιπώς κάθε χρόνο υλοποιούμε ποικιλία δραστηριοτήτων. Οι μαθητές μας απόλαυσαν τα γυρίσματα στο αγαπημένο τους ρέμα!» 



«Τα εκτάκια μας, παιδιά δυναμικά, αντισυμβατικά, με έμπνευση και δημιουργικότητα ...έτοιμα κάθε στιγμή να μας εκπλήξουν... και μας εκπλήσσουν ευχάριστα, αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία. Οι μαθητές μας, του Στ2 βραβεύτηκαν για τα ποιήματα που έγραψαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και φορέων με στόχο την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων. Μακάρι ως ενήλικες να τα καταφέρουν καλύτερα από μας και ως οδηγοί... 
Ευχαριστώ τις δασκάλες τους, Μαρία Γερακιανάκη και Ειρήνη Παναγιώτου και βέβαια την κ. Αθανασία Χατζή-Μπαρούμα για την καλλιτεχνική επιμέλεια.»   

Δείτε και...  Go Green 


«Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας, συμμετέχοντας και φέτος στο πρόγραμμα της Unicef "Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους", ένα πρόγραμμα που τους βοηθάει να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα, του σεβασμού προς τον άλλον, τον πρόσφυγα, το μετανάστη, το διαφορετικό.... εκφράστηκαν γράφοντας, ζωγραφίζοντας κι ετοίμασαν το δικό τους βιβλίο για τους πρόσφυγες.... Στην προσπάθειά μας συνεργάτιδα η κ. Αθανασία Χατζή- Μπαρούμα, μητέρα μαθήτριάς μας, που μας βοηθάει με την καλλιτεχνική ματιά της και την ευχαριστούμε πολύ!!!»   

«Με πολλή χαρά και συγκίνηση παραλάβαμε το πρώτο βραβείο τραγουδιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο 3ο Φεστιβάλ European School Radio, με το τραγούδι "Οι εθελοντές του Αιγαίου". Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά της Ε΄τάξης και τις συναδέλφισσες, Δ. Χονδρογιάννη που ως μουσικός ανέλαβε τη μελοποίηση, την ενορχήστρωση και τη διδασκαλία του τραγουδιού και τις δασκάλες των δύο τμημάτων Α. Ταπραντζή και Ρ. Σωτηρίου. Όλοι μαζί εργάστηκαν με μεράκι και το αποτέλεσμα της συνεργασίας εξαιρετικό!!! Πρόκειται για ένα υπέροχο τραγούδι που εκφράζει όλη τη σχολική μας κοινότητα, καθώς εδώ και χρόνια καλλιεργούμε τις αξίες της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού, του σεβασμού σε κάθε μορφή ζωής και όχι μόνο....»

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας