Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

by - Νοεμβρίου 14, 2015

Νύχτα Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου, στην Πόλη του Φωτός. Στο στάδιο Stade de France και στον συναυλιακό χώρο Bataclan, καθώς και σε άλλα σημεία του Παρισιού, πραγματοποιήθηκαν τρομοκρατικά χτυπήματα. 



Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 118 άτομα έχασαν τη ζωή τους στον συναυλιακό χώρο Bataclan, ενώ φαίνεται πως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης και απειλεί πως επόμενοι στόχοι θα είναι το Λονδίνο και η Ρώμη. 

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης κοντά στο Stade de France, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Γερμανίας και της Γαλλίας που παρακολουθούσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο αγώνας αν και αρχικά δεν διεκόπει, στη συνέχεια ο πανικός που δημιουργήθηκε λόγω φημών για περαιτέρω τρομοκρατικά χτυπήματα οδήγησε τους θεατές να συγκεντρωθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Ταυτόχρονα στο κέντρο του Παρισιού, ένοπλος επιτέθηκε στο μπαρ Cambodge που βρίσκεται στο 11 διαμέρισμα και άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό θυμάτων. 

Την ίδια ώρα ένοπλοι εισέβαλαν στο συναυλιακό χώρο Μπατακλάν, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συναυλία του συγκροτήματος της ροκ, Eagles of Death Metal και άρχισαν να πυροβολούν τους θαμώνες, που υπολογίζεται πως ήταν περίπου 1.500. Από την επέμβαση της αστυνομίας έπεσαν νεκροί τρεις τρομοκράτες. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες θεατών που κατάφεραν να βγουν σώοι πριν από την έφοδο, οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν βόμβες, εκρηκτικά και αυτόματα όπλα, φωνάζοντας «είναι για τη Συρία». 

 Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν για τη νύχτα του τρόμου… 




«Είδα τρεις σορούς (πτώματα) να τοποθετούνται σε σάκους», Φαμπιάν Μπαρόν, φοιτητής. 









«Απλά σφάζουν... ένα μακελειό... πτώματα παντού», γράφει όμηρος στο συναυλιακό κέντρο στο Bataclan σε δημοσίευσή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.









«Οι δράστες της επίθεσης στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, φωνάζοντας "Αλλάχ Άκμπαρ"», ανέφερε ακόμη ένας αυτόπτης μάρτυρας του μακελειού, στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.



«Μαζί με τη μητέρα μου καταφέραμε να διαφύγουμε από το Μπατακλάν (...) αποφύγαμε τα πυρά, υπήρχε κόσμος πεσμένος κάτω παντού»




Πηγή: huffingtonpost.gr

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας