Τα GREDO ενός αυτοδημιούργητου μικροεπιχειρηματία

by - Σεπτεμβρίου 09, 2015


Ψηφίστε κεφάλαιο...
















Γράφει η Κική Τσακίρη*

Χτες έμπλεξε σε πολιτική κουβέντα ο νοσηλευτής μου και μου 'ρθε αναστατωμένος. Το φυσούσε και δεν κρύωνε. Εγώ χαμογελούσα ως έμπειρη από τοξικούς ανθρώπους, με σχεδόν διπλά χρόνια στην πλάτη μου.


Του είχε πει, πως, παιδί ακόμα δούλευε σκληρά στις οικοδομές. Αν και με γνώσεις δημοτικού είχε κατάφερε να στήσει μια επικερδή επιχείρηση, δουλεύοντας μέρα και νύχτα, και τελειώνοντας του μίλησε για τον μισθό...

«500 ευρώ. Ελεύθερη αγορά έχουμε». Είπε κι άλλα στον εμβρόντητο νοσηλευτή μου που με ρώτησε: «Αν σκέπτονται έτσι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, αυτοί που 'χουν τεράστιες επιχειρήσεις πώς σκέπτονται και πράττουν;»


Ήμουν πολύ κουρασμένη για απαντήσεις. Το κάνω τώρα...





Εκμεταλλεύονται οι περισσότεροι το δίκιο του εργαζόμενου δημιουργώντας συνθήκες για να 'χουμε μια Χιροσίμα, ένα γύπα να παραμονεύει να κατασπαράξει ένα σκελετωμένο ετοιμοθάνατο απ' την πείνα παιδάκι και πρόσφατα να ξεβράζει το κύμα ένα προσφυγάκι.






Αναρωτιέμαι, αν χρειάζεται πάλι να χυθεί αίμα για να 'χουμε συλλογικές συμβάσεις, οκτάωρο, μισθούς που να εξασφαλίζουν στέγη, τροφή, υγεία, παιδεία.






Προς το παρόν, καλούμαστε να ψηφίσουμε στις πιο ανόητες εκλογές της ελληνικής ιστορίας. Οι ιδεολογίες των κομμάτων, όταν δεν αντιπροσωπεύονται από κατάλληλα πρόσωπα, είναι ψεύτικες!






Κική Τσακίρη ζει στην Αρχίπολη της Ρόδου. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Πάσχει από την ανίατη ασθένεια της Πλάγιας Μυοατροφικής Σκλήρυνσης (σ.σ. Νόσος του Κινητικού Νευρώνα. Ο θάνατος των κινητικών νευρώνων που έχει υποστεί, καθιστά αδύνατο για τον εγκέφαλο της να ελέγξει τους μύες ή να στείλει μηνύματα. Επικοινωνεί πλέον μόνο με τα μάτια.
Χάρη στο ειδικής τεχνολογίας μηχάνημα Eyewriter που παρακολουθεί την κίνηση του ματιού σε ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο, έχει τη δυνατότητα να γράφει και να επικοινωνεί μέσω υπολογιστή ο οποίος μετατρέπει τον γραπτό λόγο σε ομιλία.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας