Carl Jara: Αγάλματα από άμμο

by - Σεπτεμβρίου 08, 2015


Πολλοί άνθρωποι παίζουν στις παραλίες φτιάχνοντας κάστρα και φρούρια. Ο Carl Jara δημιουργεί με άμμο για 20 χρόνια.








O σαραντάχρονος καλλιτέχνης, Carl Jara με καταγωγή από το Κλίβελαντ, ξεκίνησε εντελώς ερασιτεχνικά να φτιάχνει στην άμμο τα πρώτα γλυπτά του. Από το 1998 ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και συμμετέχει σε διαγωνισμούς και εκθέσεις μαζί με άλλους καλλιτέχνες της άμμου. 

Αντλεί πηγές καλλιτεχνικής έκφρασης από γνωστούς ευρωπαϊκούς γλύπτες και τονίζει πως «ποτέ δεν θα έφτιαχνε μια απλή γοργόνα». Το 2010 βραβεύτηκε για ένα γλυπτό το οποίο είχε εμπνευστεί από το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Philip Dick.

«Όλοι όσοι ασχολούμαστε χρόνια με αυτή την τέχνη "πιέζουμε" τα όρια, εννοιολογικά, τεχνικά, οπτικά. Ο ένας συναγωνίζεται τον άλλον», έχει πει σε συνέντευξή του σε ηλεκτρονικά μέσα.


Αν και γνωρίζει καλά πως τα έργα του έχουν ημερομηνία λήξης, το πάθος για την τέχνη του συνεχώς αυξάνεται. Ανήσυχη φύση, ανακαλύπτει νέες τεχνικές για να προσδώσει στα έργα του απίστευτες υφές και εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα. Η ικανότητά του να δημιουργεί σταθερότητα και ισορροπία με πρώτη ύλη την άμμο, πραγματικά εκπλήσσει.









You May Also Like

1 comments

Το μήνυμα σας