Andres Godoy: Έμπνευση με ένα χέρι

by - Ιουλίου 29, 2015




Ο χιλιανός κιθαρίστας Andres Godoy








Γράφει o Παύλος Γεωργίου

Γεννήθηκε στο Σαν Αντόνιο της Χιλής. Από τα 11 του ξεκίνησε να παίζει κιθάρα. Τρία χρόνια αργότερα και μετά από ένα ατύχημα έχασε το δεξί του χέρι. Δεν πτοήθηκε. Συνέχισε με πάθος να γρατζουνάει τις χορδές, να εξασκείται επίπονα και καθημερινά, να εμπνέει. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κατάφερε να επινοήσει τη τεχνική γνωστή ως Tatap η οποία επιτρέπει σε κάποιον να παίζει κιθάρα με ένα χέρι.


Ο Andres Godoy αξιοποίησε το μειονέκτημα, συνεχίζοντας να δημιουργεί ρυθμούς, αρμονίες, μελωδίες ροκ, τζαζ, fingerstyle, κ.ά.. Παράλληλα καθοδήγησε και υποστήριξε αμέτρητες μπάντες τονίζοντας τις χιλιανές μουσικές δημιουργίες.



Το 2006 επιστρέφει στη μουσική σκηνή παίζοντας ακουστική κιθάρα. Η πρόθεσή του ήταν να αναπτύξει τις δυνατότητες της τεχνικής του, ως μια απλή συμβολή στους κιθαρίστες μουσικούς, διευρύνοντας τους ψυχικούς, συναισθηματικούς και πνευματικούς τους ορίζοντες.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ATR (91-93) και, στη συνέχεια, διευθυντής της Σχολής Ροκ (95 - 2004), καθώς και σύμβουλος και συνεργάτης σε πολλά πολιτιστικά έργα. Από το 2007 έως το 2013 έχει συμμετάσχει σε διεθνείς περιοδείες σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Ασία.

Ταυτόχρονα οργανώνει παρουσιάσεις σε θέατρα, πανεπιστήμια, πολιτιστικά κέντρα και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.




Πηγή: andresgodoy.com

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας