Τα αεροστατόσπιτα του Laurent Chéhère

by - Απριλίου 06, 2015

Εικαστική απεικόνιση αιωρουμένων διαμερισμάτων, τροχόσπιτων και άλλων παριζιάνικων κατοικιών από τον φωτογράφο Laurent Chéhère. 







Κάθε φωτογραφικός πίνακας του Γάλλου Laurent Chéhère, απεικονίζει ένα υπαρκτό παριζιάνικο σπίτι τοποθετημένο όμως στους ουρανούς, μετέωρο ανάμεσα στα σύννεφα, σαν άλλος χαρταετός έρμαιο των ανέμων να πετά. 

Η έρευνα του Chéhère στις ζωντανές, πολύχρωμες, πολυπολιτισμικές γειτονιές της Belleville, Ménilmontant και Pigalle, ξεκίνησε το 2007. Περιπλανώμενος στο αστικό παριζιάνικο ιστό αναζητούσε ερεθίσματα και έμπνευση να αντλήσει από τα τροχόσπιτα των τσιγγάνων, τα σπίτια των Αφρικανών μεταναστών, τους ερωτικούς κινηματογράφους, τα παρακμιακά και ρημαγμένα ξενοδοχεία ή τις όλο λούσο βίλες των παριζιάνικων προαστίων.


Φωτογράφισε τα κτίρια εκείνα που περισσότερο τον γοήτευσαν και στη συνέχεια, με τη βοήθεια του Photoshop, μεταφυσικά προσεγγίζοντας τα, τα ενέταξε σε μια νέα υπερβατική πραγματικότητα, όπου κάθε έλεγχος της λογικής απουσιάζει.


Με τη δε εισαγωγή νέων ρεαλιστικών συνθετικών στοιχείων (όπως τα επιτοίχια γκράφιτι, οι διαφημιστικές πινακίδες, οι αφίσες ταινιών, οι ρωγμές στους καταπονημένους τοίχους και οι ανθρώπινες φιγούρες στα παράθυρα) επιτυγχάνει δημιουργικά να ερεθίσει τη φαντασία του θεατή, προσκαλώντας τον να εισέλθει στο εσωτερικό της εκάστοτε φανταστικής κατοικίας και να συμμετάσχει ενεργά σαν άλλος επισκέπτης στις ονειρικές ζωές των αεροστατοσπιτοιδιοκτητών.



You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας