Δ. Τσίγκος: «Η λύση είναι στα χέρια μας!»

by - Οκτωβρίου 29, 2012




Η Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων, δημιούργημα του Δ. Τσίγκου, έκανε προ ημερών την πρώτη της Γενική Συνέλευση. Ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα, το ερώτημα είναι αν μπορεί να κάνει την διαφορά σε μία χώρα που εδώ και χρόνια ζει στους ρυθμούς του τυφώνα Σάντι…








Γράφει η Γεωργία Λινάρδου


Η Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ) ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, κυριολεκτικά μέσα στη δίνη του ελληνικού «τυφώνα» με σαφή διάθεση να κάνει την διαφορά. Μια περίοδο που όλα λειτουργούσαν και ακόμη λειτουργούν στους ρυθμούς της επιχειρηματικής «εσχατιάς», όπως τουλάχιστον οριοθετείται από την ελληνική γραφειοκρατία που ακόμη δεν έχει καταφέρει να πάρει στο πέρασμα του η ελληνική εκδοχή του νεοϋορκέζου Σάντι



Κι όμως, οι νέοι άνθρωποι που δημιούργησαν και στηρίζουν την ΕΕΝΕ, φαίνεται ότι όχι μόνον το «παλεύουν», αλλά ότι μπορούν να κάνουν και την διαφορά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για να μπορέσει μια εταιρεία να ενταχθεί στην Ένωση θα πρέπει να πληρεί ορισμένα standards: να είναι νέα, το στίγμα της να είναι καινοτόμο και να παρουσιάζει ταχεία ανάπτυξη ή προοπτική ταχείας ανάπτυξης.




Πρόεδρος της ΕΕΝΕ, αλλά και δημιουργός, είναι ο Δημήτρης Τσίγκος. Ο Δημήτρης έχει σπουδάσει Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτής του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος Virtual Trip και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών. 




Παρακολουθώντας κάποιος την πορεία αυτού του ανθρώπου δε μπορεί παρά να πειστεί, τουλάχιστον για τις προθέσεις του και κατ’ επέκταση για την δυναμική του. Ο Δ. Τσίγκος πιστεύει ότι «η λύση είναι στα χέρια μας»! Διαβάζουμε από το site που διαθέτει: «Αν υπήρχε σοβαρό λαϊκό κίνημα στη χώρα, όπως και σε όλη τη Νότια Ευρώπη, η απάντηση στην κρίση θα ήταν ένα μαζικό, αποδοτικό, παραγωγικό συνεταιριστικό κίνημα. Έχουμε όμως πήξει στους πολεμούντες εκ του ασφαλούς, βάλλοντες εκ του μακρώθεν. Έχουμε πήξει δηλαδή στην στείρα άρνηση, στο «όχι σε όλα», στην αντιμετώπιση της οπισθοδρόμησης ως προόδου. Αρκετά πια με τους κάθε λογής σωτήρες. Μόνο εμείς, οι ίδιοι οι ευρωπαίοι, μπορούμε να αλλάξουμε την ευρωπαϊκή οικονομία και να πετύχουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη μαζί με την κοινωνική δικαιοσύνη. Πώς; Όπως είπαμε παραπάνω: Υλοποιώντας στην πράξη την οικονομία της συνεργασίας & της δημιουργικότητας. Όποιος «αντιπολιτεύεται» το (όντως οικτρά αποτυχημένο) σύστημα δίχως να προτείνει ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο, απλά λαϊκίζει - πράγμα που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι τουλάχιστον εγκληματικό»

Μια άλλη Ελλάδα γεννιέται ή μια άλλη Ελλάδα υπάρχει που επιβάλλεται πια να… πορευθεί;

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας