ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

by - Απριλίου 27, 2024


Η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, η οποία στεγάζεται σε γραφεία τρίτου ορόφου, στην οδό Ευαγγελιστρίας 2 στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με την καταγγελία του διευθυντή από τις 2 παρά 20 το μεσημέρι της Παρασκευής (26/04) έως τις 2 και 10 (δηλαδή διάστημα 30 λεπτών) που βρισκόταν στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου στην οδό Σταδίου και κανείς άλλος δε ήταν μέσα στο γραφείο, έγινε η διάρρηξη, όπως ενημερώθηκε από συνάδελφό του. Διαπιστώθηκε ότι η κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας του γραφείου του ήταν σπασμένα. 

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στις αρχές ότι δεν γνωρίζει αν από το εσωτερικό του γραφείου έχει αφαιρεθεί κάτι, ενώ κατέθεσε ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα, τα οποία ανησυχεί μην έχουν αντιγραφεί ή έχουν αλλοιωθεί. 

Αμέσως μετά την καταγγελία αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και ερεύνησαν τον χώρο για δακτυλικά αποτυπώματα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι «σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».
Tην υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αθηνών που μαζί με την Δίωξή Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Aπό το χώρο του γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών επί της οδού Ευαγγελιστρίας παρουσία των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μεταφέρθηκαν δυο σταθεροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές της ΔΕΕ.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας