ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

by - Απριλίου 22, 2024


Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης θα διεξαχθεί σήμερα, Δευτέρα 22 Απριλίου, στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας. 'Οπως ανακοινώθηκε, των δύο αντιπροσωπειών θα ηγούνται ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, αντιστοίχως. Θα μετέχουν, επίσης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είχε λάβει χώρα στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην 'Αγκυρα. 

Πριν την συνάντηση της 22ας Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν δύο ανταλλαγές επισκέψεων Διοικητών στρατιωτικών μονάδων, στο πλαίσιο των ΜΟΕ, τα οποία είχαν συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συνάντηση για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου 2023 στην Άγκυρα.

Η συνάντηση για τα ΜΟΕ στην Αθήνα πραγματοποιείται στον απόηχο των προκλητικών ανακοινώσεων που έκανε η Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα με τις οποίες επανέφερε ουσιαστικά το θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας από τις Βρυξέλλες την αντίδραση της Τουρκίας για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, έκανε λόγο για «παντελώς αδικαιολόγητη» στάση και επανέλαβε την πρόθεσή της Αθήνας να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας