ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

by - Απριλίου 20, 2024


Μήνυμα συσπείρωσης και νίκης έστειλε στους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε νωρίτερα τον Άγιο Δημήτριο Αττικής.. 


Στην ομιλία του, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες πολύ σύντομες σκέψεις γιατί οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει -το τονίζω, δεν πρέπει- να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες και ειδικά από τους συμπολίτες μας οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία στις διπλές εκλογές του 2023. 

Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν μεγάλη σημασία διότι διεξάγονται σε ένα εξαιρετικά τεταμένο παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός ήταν ο κόσμος το 2019 και πόσο διαφορετικός είναι το 2024. Με αναταραχή στη Μέση Ανατολή, με έναν πόλεμο στην Ουκρανία, με μια πανδημία η οποία εν τω μεταξύ μας έχει χτυπήσει. 

Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, αυτές θα κληθεί πρώτα και πάνω απ' όλα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το ποιους ευρωβουλευτές θα στείλει στο επόμενο Ευρωκοινοβούλιο. Έχουμε ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο. 

Καθεμία και καθένας από τους 42 υποψηφίους κομίζουν κάτι σημαντικό στην κοινή προσπάθεια η Νέα Δημοκρατία να είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Ώστε να μπορέσουμε να εξακολουθούμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή μας στην Ευρώπη. Διότι αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη, το γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, έχουν μεγάλη σημασία για το τι γίνεται στην Ελλάδα». 



«Το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, το κόμμα που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, το κόμμα το οποίο κάνει την Ελλάδα Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα. Γι' αυτό, λοιπόν, έχει πολύ μεγάλη σημασία το βράδυ των ευρωεκλογών η Νέα Δημοκρατία να εξακολουθεί να είναι το πιο ισχυρό κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. 

Και, με τη δική σας στήριξη, είμαι σίγουρος ότι αυτό θα γίνει πράξη. Οι ευρωεκλογές, όμως, φίλες και φίλοι, είναι μία εθνική κάλπη και προφανώς το ζητούμενο είναι να εκλέξουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές. 

Είναι όμως, επίσης, σαφές ότι θα βγουν και πολιτικά συμπεράσματα από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. 

Και θέλω το βράδυ της 9ης Ιουνίου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στον τόπο, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε, με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, να υλοποιούμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς όφελος κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. 

Ξεκινήσαμε μετά τις εκλογές του περασμένου έτους μια δύσκολη δουλειά. Αν η πρώτη τετραετία ήταν τετραετία όπου θεραπεύσαμε πολλές πληγές και στηρίξαμε την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία, η δεύτερη τετραετία, φίλες και φίλοι, είναι η τετραετία των μεγάλων αλλαγών για να αντιμετωπίσουμε τα αίτια της παθογένειας που μας κράτησαν πίσω τόσα χρόνια. Είναι η τετραετία των μεγάλων δομικών μεταρρυθμίσεων». 



 «Όλα λοιπόν αυτά, φίλες και φίλοι, θέλω να τα αναλογιστούμε και να τα σκεφτούμε πριν από την κρίσιμη κάλπη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Και αυτό το οποίο σας ζητώ είναι να ξαναδώσουμε αυτόν τον αγώνα, όλες και όλοι μαζί, τα κομματικά μας στελέχη αλλά και όλες οι φίλες και οι φίλοι οι οποίοι συνενώθηκαν στις διπλές κάλπες του 2023 σε αυτό το πλατύ μεταρρυθμιστικό, προοδευτικό, πατριωτικό ποτάμι του δομικού εκσυγχρονισμού της χώρας. Διότι συναντηθήκαμε πολλοί, ξέρετε, στην περασμένη κάλπη. Έτσι φτάσαμε στο 40%, 41%. Παλιοί φίλοι, σταθεροί αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί εσείς κρατήσατε την παράταξη όρθια σε δύσκολες στιγμές. Ήρθαν και συναντήθηκαν, όμως, μαζί μας και συμπολίτες μας οι οποίοι δεν άνηκαν παραδοσιακά στη Νέα Δημοκρατία. 

Είδαν, όμως, τη Νέα Δημοκρατία, τη μόνη πραγματική προοδευτική δύναμη εκσυγχρονισμού στη χώρα μας, τη μόνη πραγματική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα μας. Διότι δεν υπάρχει άλλη πρόταση διακυβέρνησης σήμερα. Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πρόταση διακυβέρνησης, φίλες και φίλοι».

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας