ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΣΤΟ CBS

by - Απριλίου 12, 2024


Σε πολεμικό συναγερμό βρίσκεται το Ισραήλ με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να έχει προγραμματίσει επείγουσες συναντήσεις με μέλη του πολεμικού υπουργικού του συμβουλίου, με αποκλειστικό θέμα την προετοιμασία του εβραϊκού κράτους για πιθανή επίθεση από το Ιράν. 

Η ένταση έχει «χτυπήσει κόκκινο» όσον αφορά το ενδεχόμενο η Τεχεράνη να απαντήσει με μεγάλης ισχύος αντίποινα στην αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε την 1η Απριλίου το Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό και από την οποία σκοτώθηκαν ανώτεροι στρατιωτικοί διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο CBS News, ότι μια μεγάλη επίθεση κατά του Ισραήλ θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και σήμερα Παρασκευή...  

Από την πλευρά του, το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμο «αμυντικά και επιθετικά». 

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται να συναντηθεί με μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ και του αντιπολιτευόμενου Μπένι Γκαντζ. 

 Μια μεγάλη επίθεση αντιποίνων από το Ιράν απευθείας στο έδαφος του Ισραήλ με χρήση πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και σήμερα, αναφέρει το CBS News , επικαλούμενο δύο ανώνυμους αξιωματούχους των ΗΠΑ. Από την πλευρά του, το απόγευμα της Παρασκευής, ο Λευκός Οίκος εκτίμησε ότι οι απειλές του Ιράν για αντίποινα κατά του Ισραήλ παραμένουν «πραγματικές» και «ορατές». «Εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι η πιθανή απειλή από το Ιράν είναι πραγματική, είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Διαβάστε Hellas Journal

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας