ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ: ΟΣΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΧΡΙ 100 ΕΥΡΩ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

by - Απριλίου 12, 2024


«Όσοι συμπολίτες μας έχουν οφειλές μέχρι 100 ευρώ θα αποκτήσουν ασφαλιστική ικανότητα», ανέφερε, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας στην Βουλή.

Στο πλαίσιο συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», στο οποίο περιλαμβάνεται και το άρθρο 60 που αφορά στην παροχή Ασφαλιστικής Ικανότητας σε μικροοφειλέτες, η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: «Αναγνωρίζουμε ότι αρκετοί, από τους 70.000 μικροοφειλέτες που χρωστούν έως 100 ευρώ, δεν το γνωρίζουν καν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι αρκετοί από τους μικροοφειλέτες χρωστούν ποσά που δεν ξεπερνούν τα 10 ευρώ. Με τη ρύθμιση μας, με την οποία χορηγούμε ασφαλιστική ικανότητα σε όσους χρωστούν έως 100 ευρώ, κάνουμε ότι κάναμε και με την ασφαλιστική ενημερότητα». 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως όσοι μικροοφειλέτες χρωστούν έως 100 ευρώ με την συγκεκριμένη ρύθμιση θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε ιδιωτικούς παρόχους υγείας, ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές. 

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας