ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ OPEN ΓΙΑ ΤΑ ΗΧΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (VID)

by - Μαρτίου 28, 2024


Το πρόσωπο κλειδί, ο υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό του ΟΣΕ μίλησε για πρώτη φορά στο Open και αποκάλυψε ότι αντίγραφα με τα επίμαχα ηχητικά ντοκουμέντα έφυγαν προς διάφορες κατευθύνσεις. 

Ο υπάλληλος του συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ εξήγησε στο Open και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα αντίγραφα των ηχητικών. «Εγώ εντολή πήρα από τον κύριο Κόνδυλα ο οποίος ήταν μαζί με τον κύριο Τερεζάκη και μου το ζητήσανε… Πρώτη, δύο και τρεις του μήνα φεύγανε συνέχεια αρχεία προς διάφορες κατευθύνσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι από την πρώτη μέρα, πήρε ο κύριος Κόνδυλας και δύο του μήνα, τρεις πήρε και ο κύριος Στουρνάρας τα αρχεία», σημείωσε ο υπάλληλος του συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ, Νίκος Ηλιόπουλος. 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα αντίγραφα αυτά που βγαίνουν από εδώ βγαίνουν σε CD δεν μπορούν να πειραχτούν ούτε να κόψουμε κάποια συνομιλία στη μέση»

Ωστόσο, οι συνομιλίες δεν παραδόθηκαν στις αρχές σε CD αλλά σε στικάκι όπως ανέφερε χθες ο προϊστάμενος του Ζαχαρίας Στουρνάρας. «Ο κύριος Κόνδυλας επικοινώνησε με τον κύριο Ηλιόπουλο, πήρε τις καταγραφές σε φλασάκι φτιάχτηκε συντάχτηκε το γράμμα υπογράφτηκε από τον κύριο Κόνδυλα και τον κύριο πατέρα και πήγε στην διεύθυνση αστυνομίας της Λάρισας. Νομίζω με δικό μας αυτοκίνητο το πήγε ο κύριος Κονδυλας στη Λάρισα», είπε στο Open ο διευθυντής ΔΙ.Σ.Η.Σ.ΗΚ. Ο Ζαχαρίας Στουρνάρας διευθυντής του συστήματος καταγραφής του ΟΣΕ που φέρεται να έχει λάβει και ο ίδιος αντίγραφο με τα επίμαχα ηχητικά… διώκεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία στα Τέμπη. Είχε προφυλακιστεί, αποφυλακίστηκε με καταβολή αποζημίωσης 30.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και επέστρεψε στα καθήκοντα του. 

Στις 20 Μαρτίου του 2023 είχε συνοδέψει τον υφυπουργό μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο στο σταθμαρχείο της Λάρισας και μπροστά στις κάμερες είχε διακόψει τον σταθμάρχη την ώρα που έλεγε ότι δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση.

Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Open


Παρακολουθείστε το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Open 


 

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας