INFOWAR: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΙΤΣΑΣ... ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ (VID)

by - Μαρτίου 27, 2024


Ο Άρης Χατζηστεφάνου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και ο Χρήστος Αβραμίδης από την Ελλάδα ετοίμασαν μια σειρά από δέκα μίνι ντοκιμαντέρ που αναλύουν με συναρπαστικό, ευφυή και συχνά αστείο τρόπο τις τάσεις της διεθνούς πραγματικότητας. 

Το INFOWAR, ένα από τα παλιότερα ελληνικά podcast, επέστρεψε στην τηλεόραση την Παρασκευή 22 Μαρτίου στο Attica TV. 

Στο 1ο επεισόδιο ερευνούν αν ένα κουτί πίτσας μπορεί να κρύβει απαντήσεις για την άνοδο του πληθωρισμού και την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Υπάρχουν ταξικές διαφορές ανάμεσα στους αρουραίους του βόρειου και του νότιου Μανχάταν; Γιατί δεκάδες αυτοκίνητα στο Μανχάταν σταμάτησαν ξαφνικά να λειτουργούν; Πως ποντάρουν τα τρωκτικά στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;



Στο δεύτερο επεισόδιο του INFO-WAR, αποκλειστικά στο Attica TV την Παρασκευή 29 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, ο Αρης Χατζηστεφάνου επισκέπτεται τα «στέκια» των αρουραίων της Νέας Υόρκης αναζητώντας πληροφορίες για την εξέλιξη των μεγαλουπόλεων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ειδικοί επιστήμονες αλλά και ο διασημότερος «ξεναγός» αρουραίων του Μανχάταν μας εξηγούν πώς τα τρωκτικά μας βοηθούν να κατανοήσουμε φαινόμενα από το gentrification μέχρι την παγκοσμιοποίηση.   

Στην Ελλάδα ο Χρήστος Αβραμίδης εξετάζει πως η οικονομική κρίση οδήγησε στη «μεγάλη επιστροφή» των αρουραίων στις μεγάλες πόλεις.   

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας