Είμαστε όλοι πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη

by - Οκτωβρίου 10, 2016

350 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο και 550 χιλιάδες στην Ελλάδα πάσχουν από κατάθλιψη.







«Μια έλλειψη ευχαρίστησης ή ανηδονία όπως τη λένε επιστημονικά, άσχετα με το αν είχα καλή δουλειά, όμορφη οικογένεια, φίλους και οικονομική άνεση. Μέσα μου ένιωθα νεκρή... Όταν περνούσα το βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο, μου είχε πει η αδερφή μου, ότι δεν είχε ξαναδεί τα μάτια μου τόσο νεκρά. Είχα απίστευτα νεύρα, ένιωθα ότι κανείς δε με καταλαβαίνει, ότι ήμουν το μαύρο πρόβατο. Θύμωνα με όλους και όλα. Υπήρχε μία απόσυρση ολοκληρωτική εντός μου και γύρω μου. Κυκλοθυμική. Κοιμόμουν ατέλειωτες ώρες για να μη σκέφτομαι. Τότε δούλευα υπερβολικά και η σωματική κούραση επιδείνωνε τα συμπτώματα. Κρυβόμουν απ' όλους, απ' όλα και από τον ίδιο μου τον εαυτό. Ήμουν ένα τεράστιο ΔΕΝ. Ένιωθα απίστευτο και διαρκή πόνο. Πονούσε η ψυχή μου. Φοβόμουν ότι χάνω το μυαλό μου ή ότι ασθενώ σοβαρά και θα πεθάνω. Είναι τρομακτικό αίσθημα. Δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.»
Με αυτά τα λόγια περιέγραφε την κατάθλιψη η Γιώτα Ανδρώνη, Συντονίστρια Ομάδας Αυτοβοήθειας σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα στο Press Workers.

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για την κατάθλιψη και για τους «ήρωές της» παρακολουθείστε την ταινία μικρού μήκους «Είμαστε όλοι πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη» που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης ΜΚΟ των ΕΕΑ Grants  στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες».


You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας