Πέθανε ο Γιώργος Καστρινάκης

by - Σεπτεμβρίου 21, 2016


Ένας άνθρωπος που πάλεψε πολύ. Με τα θεριά της Υγείας και της Πολιτείας.









Πάλεψε και ως δημοσιογράφος και ως πολιτικός και ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών. Χανιώτης από τον Στύλο. 

Γεννήθηκε το 1956. 

Από 16 ετών άρχισε να δουλεύει ως αθλητικός ρεπόρτερ. Ήταν το 1985 όταν υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση. Διαβάζουμε στο onmed.gr από ρεπορτάζ του περασμένου Μαρτίου (12/03/2015): «Στη δεκαετία του '80 οι Τούρκοι μάς άνοιξαν τα μάτια, βάζοντας στα μεγάλα ξενοδοχεία των παραλίων της Τουρκίας μηχανήματα νεφρού, ώστε να μπορούν οι Ευρωπαίοι να κάνουν εκεί διακοπές. Δυστυχώς, ο Έλληνας νεφρολόγος δεν έχει κίνητρο να πάει να εργαστεί εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων»!!! 

Ο Γιώργος Καστρινάκης σε εκείνο το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κατερίνας Σινάνη, είπε και κάτι άλλο: «Τα φίλτρα πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές, ώστε να έχουν απόδοση στην κάθαρση και να καλύπτουν όσους είναι υποτασικοί, υπερτασικοί, παχύσαρκοι, διαβητικοί κ.λπ. Πρόσφατα, δόθηκε παράταση από τον προηγούμενο υπουργό, τον κ. Βορίδη, παρατηρήθηκε όμως το φαινόμενο κάποιοι να θέλουν ακόμη και για ένα σεντ διαφορά, να προτιμηθούν φίλτρα αμφιβόλου ποιότητας. Δεν γίνεται να προτιμάς φίλτρα από το Πακιστάν που μετά πήγαν στη Βουλγαρία και κατέληξαν στην Ελλάδα, γιατί δεν γνωρίζεις τις συνθήκες παραγωγής τους. Η εισαγωγή φίλτρων από τριτοκοσμικές χώρες μέσω κάποιας ευρωπαϊκής χώρας είναι ένας δούρειος ίππος που κάποιους εξυπηρετεί. Είχαμε ζητήσει από τον κ. Σαμαρά να απομακρύνει τον κ. Γιάνναρη από τη θέση του Προέδρου στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας γιατί δεν είχε καταφέρει να εμποδίσει την εισαγωγή φίλτρων από τριτοκοσμικές χώρες. Παρά τις προσπάθειες και του τότε υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αυτό δεν κατέστη εφικτό λόγω της προσωπικής σχέσης του Μεσσήνιου κ. Γιάνναρη με τον τέως πρωθυπουργό».

Καλό Ταξίδι Γιώργο Καστρινάκη - τα είχαμε πει πολλές φορές για το ρεπορτάζ - και καλά μυαλά στους ιθύνοντες του υπουργείου Υγείας.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας