Σουλτάνα Γκέσου 82 ετών μαθήτρια: Μην σταματάτε να κυνηγάτε τα όνειρά σας

by - Ιουλίου 05, 2016

Πέρασε φτώχεια, έζησε πολέμους, μεγάλωσε παιδιά κι εγγόνια και τώρα στα 82 της κατάφερε να τελειώσει την Τρίτη γυμνασίου!
Το όνειρό της δεν μπορούσε όταν ήταν νέα να το κάνει πραγματικότητα. Να τελειώσει το σχολείο και να γίνει δασκάλα. Έγινε μοδίστρα για να ζήσει την οικογένειά της. Προσπάθησε γύρω στα 55 της να γραφτεί σε νυχτερινό σχολείο, αλλά πάλι δεν έβγαινε. Οι δουλειές δεν την άφηναν. Μόλις όμως παντρεύτηκαν τα παιδιά της και έφυγαν από το σπίτι, έβαλε και πάλι πλώρη για το όνειρό της με τη βοήθεια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Δείτε την



Το εξαιρετικό αυτό θέμα δημοσίευσε η ΕΡΤ Κοζάνης


Φωτό: Σάκης Δαζάνης


You May Also Like

1 comments

  1. η μανούλα μου τέλειωσε την τετάρτη δηοτικού στο ορεινό χωριό της, το Βλαχόρραφτη Γορτυνίας, τέρμα ουράνιον Αρκαδίας. Κατόπιν ήλθε στην Αθήνα να υπηρετεί, ως μικρότερη, στα σπίτια των μεγαλύτερων αδελφών της, ανδρών και γυναικών. Μετά τον πόλεμο,το 1949, ο μεγάλος της αδελφός της βρήκε ένα καλό γαμβρό, τον πατέρα, κάπως μεγαλύτερό της, 17 χρόνια, εκείνη 19 χρόνων, και την πάντρεψε. Ο πατέρας πέθανε 41 ετών,το 1953, και της άφησε δύο παιδιά, που τα μεγάλωσε καλά. Πολύ καλά! Μου έλεγε η μάνα μου,"διαβάζοντάς σας για το σχολείο, μάθαινα κι εγώ!" Στην ακμή της ήταν μια σπιριτόζα και κοινωνική γυναίκα, με μεγάλο κοινωνικό κύκλο, που δεν φανταζόσου ότι δεν είχε τελειώσει καν την τετάρτη δημοτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το μήνυμα σας