Ο «Συλλόγος Βαρέως Καρδιο-Πνευμονοπαθών Aσθενών» κερδίζει μετάλλια στη Φιλανδία

by - Ιουλίου 13, 2016

Τρία χρυσά και τρία αργυρά είναι μέχρι σήμερα ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής των ανθρώπων της ελπίδας...










Τριάντα δύο Έλληνες μεταμοσχευμένοι ασθενείς πρωτοξεκίνησαν την πορεία του «Συλλόγου Βαρέως Καρδιο-Πνευμονοπαθών Aσθενών» το 1991. Είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό όπου είτε είχαν υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς ή πνεύμονα είτε έπασχαν από κάποιο είδους βαριάς καρδιο-πνευμονοπάθειας και προέβηκαν στη σωτήρια λύση της μεταμόσχευσης. 

Κύριο μέλημα του Συλλόγου αποτελεί εώς σήμερα η «εξοικείωση της ελληνικής κοινωνίας με την ιδέα της "Δωρεάς Οργάνων" και των Μεταμοσχεύσεων.» 

Οι δράσεις τους αμείωτες και σημαντικές. Η πιο πρόσφατη επιτυχία των ανθρώπων της ελπίδας πραγματοποιείτε στη Φιλανδία. Όπως αναφέρεται στη σελίδα του Συλλόγου Βαρέως Καρδιο-Πνευμονοπαθών Aσθενών, στο Φβ, «η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων είναι εκπληκτική» και συνεχίζουν, «αν και το αγωνιστικό κομμάτι δεν είναι το σημαντικότερο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Μεταμοσχευμένων που διεξάγονται αυτές τις μέρες στη Φινλανδία, η παρουσία της ελληνικής αποστολής στις αθλητικές δραστηριότητες είναι εντυπωσιακή. 

Σε όλα τα αγωνίσματα που έχουν πάρει μέρος είτε οι αθλητές ατομικά είτε συλλογικά ως ομάδα σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία. Μετά το αργυρό μετάλλιο εχτές στο Βόλεϊ και το Πινκ Πονκ, στους σημερινούς αγώνες κολύμβησης ο Δημήτρης Αφεντούλης κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια (50 ελέυθερο-50 πρόσθιο-100 ελεύθερο), ενώ δυο ελληνικές ομάδες μπήκαν στην πεντάδα του ΠΕΤΑΝΚ, ένα άγνωστο αγώνισμα στην Ελλάδα και χωρίς καμιά προετοιμασία κατακτώντας τη δεύτερη και την πέμπτη θέση της κατάταξης ανάμεσα σε 36 ομάδες. Ένα σπουδαίο επίτευγμα που δείχνει το ταλέντο των αθλητών μας νικώντας και τους Γάλλους που είναι το εθνικό τους σπορ. Οι αγώνες συνεχίζονται και αύριο με το Μπόουλινγκ. Τρία χρυσά και τρία αργυρά είναι μέχρι σήμερα ο απολογισμός της ελληνικής αποστολής.»

 Αν θέλετε να πληροφορηθείτε για περισσότερα επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου  της Σκυτάλης

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας