Καλοκαίρι: Οδηγός επιβίωσης!

by - Ιουλίου 18, 2016

Όχι αγάπες δεν εννοώ τι θα κάνετε σε περίπτωση καύσωνα.








Γράφει η Νανά Παλαιτσάκη

Θέλω να μάθετε πώς και με ποιες συνθήκες μπορεί ένας άνθρωπος το 2016 να διεκδικήσει το δικαίωμα στο «καλοκαίρι» Υπάρχουν κατηγορίες που ζουν ανάμεσά μας.

Διαθέτουν εξοχικό

Τους λυπάμαι. Οι λόγοι: Αν το εξοχικό είναι κοντά στην μόνιμη κατοικία, όσοι «ανήμποροι» και «αποδεκατισμένοι» από την κρίση, κουμπάροι, σύγαμπροι, συννυφάδες, συμπέθεροι, «αναξιπαθούντες» κάθε είδους, θα θυμηθούν να τους τηλεφωνήσουν «για να περάσουν μια βόλτα να τους δουν». Αυτό μεταφράζεται: Θα καταφθάσουν οικογενειακώς, ακόμη με το κλουβί και το πουλί μέσα, τάχα μου δήθεν για μια μέρα που θα γίνουν δέκα διανυκτερεύσεις για πέντε άτομα. Μόνο το πόσο νερό θα χρειαστεί το καζανάκι να γεμίζει και ν’ αδειάζει το πρωί ....συνυπολογίζοντας την καθυστέρηση σε ζωτικές ανάγκες γιατί «προηγούνται» οι φιλοξενούμενοι σε φτάνει για να σιχτιρίζεις τον μακαρίτη που σου έκανε την τροχοβίλα γονική παροχή . Η «νοικοκυρά» φεύγει από το δυάρι- τριάρι – πεντάρι- μεζονέτα για ν’ αράξει στο «εξοχικό» όπου περισσότερη σχέση έχει με την χλωρίνη, παρά με το μπικίνι. Τα πεθερικά ένθεν κακείθεν θα «πάνε στα παιδιά».  Οοοοοχι δεν είναι όλοι οι ηλικιωμένοι καλόβολοι. Οι δουλειές. Συμβαίνει κάτι μαγικό και αντί να την «αράζεις» μεταλλάσσεσαι στις «διακοπές» σε χτίστη, κηπουρό, σιδερά, μπογιατζή, baby sitter, γκαρσόνι, φούρναρη, ψήστη γιατί «καλοκαίρι είναι, αν δεν τα κάνεις τώρα, πότε θα τα κάνεις»;

Οι «σκαφάτοι» 

Αν έχεις κάτι μεγαλύτερο από βάρκα, με διπλές προπέλες βλαστημάς την ώρα και την στιγμή που διαλέγεις το Αιγαίο. Τις περισσότερες μέρες τις περνάς ή βλέποντας έναν βράχο γιατί «φρεσκάρει ο καιρός» ή σε λιμάνι που βρωμάει να περιμένεις τον νερουλά και τα εφόδια. Αν έχεις και ένα ζευγάρι που φιλοξενείς, συγχαρητήρια για την ιδέα ή θα χωρίσουν κατά την διάρκεια ή θα χωρίσουν οι ιδιοκτήτες. Αν έχεις σκάφος «θαλαμηγό» δεν θέλω να σε ξέρω, γιατί μου ανακατεύεις τα τσιάκρα μου και δεν με αφοράς. Σε λυπάμαι γιατί μπορεί και να «πεθαίνεις» από πλήξη. ( Πόσο να τρίβουν οι καμαρότοι τ’ ανοξείδωτα! ). 

-Αν έχεις φίλο με «βάρκα» ή «σκάφος» είσαι ο καλύτερος. Έχει τραβήξει τα «γαμισιάτικα» εκείνος και εσύ θα κάνεις ότι βοηθάς, κρατώντας ή μια άκρη σκοινιού ή μην αφήνοντας το νερό να τρέχει στην ντουζιέρα χωρίς να διακόπτεις την ροή . Αν η φίλη σου έχει φορτώσει τα «δεκάποντα» στο βαλιτσάκι, βρες τα και «φυγάδευσέ τα» αν θες να μην χαλάσεις μια φιλία χρόνων . 

«Οι κλασσικοί»

Όσοι εργάζονται (μικρή κατηγορία, αλλά υπάρχουν ). Τις πρώτες μέρες έχουν τρομερό εκνευρισμό γιατί αναγκάζονται να βρεθούν περισσότερες από μισή ώρα με την σύζυγο ή σύντροφο. Μέχρι να τους περάσει ο εκνευρισμός θα έχουν σκεφτεί 53 φορές γιατί να μην χώριζαν πριν από «αιώνες», αλλά το έκαναν για τα παιδιά.

«Οι επιδειξίες»

Ξεκινάνε να «παίζουν» ρακέτα σε παραλία όπου η πατούσα του κάθε «ξαπλωμένου» αγναντεύει το φρύδι του «απέναντι» Η ατμόσφαιρα μυρίζει καρύδα «ψόφια», η θάλασσα είναι περίπου άδεια και τα μπαλάκια σαν απασφαλισμένες χειροβομβίδες στοχοποιούν κοιλιές, κεφάλια, ποπούς, μάτια ... 

«Οι γονείς»

Οι περισσότεροι με το που στεριώσουν όλη την «οικοσκευή» στην παραλία, αρχίζουν ν’ ανοίγουν τάπερ να ταΐσουν παιδιά ή μωρά μέσα στον ήλιο και στους 40 υπό σκιά ...Οι περισσότεροι φεύγοντας αφήνουν την λερωμένη πάνα του μωρού δίπλα στα όποια βράχια ή στα δέντρα. Σε περίπτωση που το αρσενικό παιδί ρωτήσει: «Θέλω τσίσα μου»,  ακούει από τον μπαμπά «Κατούρα στην θάλασσα!» 

Καλοκαίρι και κολύμπι: Είναι σαν να καταλαβαίνω ότι κυκλοφορούν καμήλες στην Αλάσκα. 

Αν εξαιρέσεις άτομα τρίτης ηλικίας που ανοιγοκλείνουν τα χέρια τους παραμένοντας στην ίδια υγρή θέση περισσότερο άπω ώρα, οοοοοολοι οι άλλοι κάθονται και βλέπουν τους άλλους που τους βλέπουν.

Ήχοι του καλοκαιριού

Στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες, ένα μεγάφωνο εξαφανίζει οποιαδήποτε προσπάθεια κύματος να παφλάσει, γιατί η Πάολα και τα σουξέ της ακούγονται μέχρι την βραχονησίδα που έχουν κουρνιάσει τρομοκρατημένοι γλάροι.

Καλοκαίρι σημαίνει

«Ποστάρω» στα social media. Τι; Ό,τι και η Ελένη Μενεγάκη, καθώς κάθε Έλληνας που ταυτίζεται με το «φλώρος και ψωνάρα είμαι», ζει την κάθε στιγμή για ν’ αναρτά τα νύχια του, τα γόνατα, τα βότσαλα, τα μάτια του, τα χείλια του, τα φαγητά του, τα κοκτέιλ του, το μπούστο της «καλής του», τον πισινό του σκάφους που ακούμπησε για να «αισθανθεί» ότι ο συμμαθητής του θα τον δει και θα πλαντάξει .... 

Αύγουστος και διακοπές 

Ό,τι χειρότερο μπορεί να δοκιμάσεις οπουδήποτε έως και τις 24 Αυγούστου. 

Διακοπές με παρέα 

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν τα νεύρα σου χορδές. Κανένας δεν συμφωνεί με την απόφαση των άλλων . Από την παραλία, έως το κλάμπινγκ. 

Διακοπές ως καψούρης Ή θα ζήσεις το καλοκαίρι που θα θυμάσαι για «πάντα» ή που θα πάρεις την μάνα σου να σε καλέσει ότι τάχα μου δήθεν μπήκε νοσοκομείο και πρέπει να γυρίσεις.

Γενική οδηγία:

Να ξέρετε ότι, μετά από βιωματική εμπειρία χρόνων, οι περισσότερες πεθερές πάνε στα επείγοντα την παραμονή ή την επόμενη που γιος και νύφη ξεκινάνε διακοπές. 

Πρόγραμμα: Αν θέλετε «πρόγραμμα» μην πάτε διακοπές...δηλώστε εθελοντής για κατασκήνωση προσκόπων. 

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ 

Το καλύτερο καλοκαίρι το περνάς, όταν αποφασίσεις να ζήσεις για «πάρτη σου» και όχι για να «δειγματίζεις» τον εαυτό σου στους άλλους, είτε περάσεις στο μικρό, αλλά μοναδικό σου χώρο στην πόλη, είτε μπορείς να υποστηρίξεις «πεντάστερο».

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας