Xάρισε ο Τσίπρας στον Μπαν Κι Μουν σωσίβιο κι έσκασαν στα γέλια!

by - Ιουνίου 18, 2016

Και μετά απαθανάτισαν το γεγονός ακόμη με πλουσιότερα γέλια!










Της Γεωργίας Λινάρδου

Είδα την φωτογραφία στα social. Αλλά νόμιζα πως είναι troll και δεν έδωσα σημασία. Ήταν, όμως, αλήθεια. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χάρισε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ένα σωσίβιο σαν κι αυτό που πουλάνε στην Τουρκία «χρυσό» κι αν έχει καλό καιρό σώζει τους ανθρώπους, αλλιώς τους πνίγει. 

«Θα του χαρίσω ένα εργαλείο ζωής για χιλιάδες ανθρώπους που πέρασαν από τις ελληνικές θάλασσες, στα ελληνικά νησιά. Ένα από τα χιλιάδες αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι κάτοικοι από τις ακτές των νησιών» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ξαναείπε: «Με την ευχή η συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας να διατηρηθεί και να μην χρειαστεί στο επόμενο διάστημα αυτό το εργαλείο να ξαναχρησιμοποιηθεί από απροστάτευτους ανθρώπους, έρμαια στα δουλεμπορικά δίκτυα»

Οκ μέχρι εδώ. Οκ με το σωσίβιο.

Όμως, αν ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας - που δεν είναι "αν ήθελε" ως πρωθυπουργός της Ελλάδας και δη ως Αριστερός πρωθυπουργός, αλλά είναι ως "όφειλε" - να περάσει το μήνυμα της πράξης tου, θα έπρεπε να του είχε παραδώσει το σωσίβιο στο νεκροταφείο της Λέσβου. 

Το νεκροταφείο των «αγνώστων σωσιβίων»!

Εκεί θα έπρεπε να του χαρίσει το σωσίβιο!!!

Και σα να μην έφτανε αυτό, όταν ο φωτογράφος στάθηκε απέναντι τους, ακόμη δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, ξεκαρδίστηκαν και οι δύο στα γέλια! Τέτοια χαρά και ευτυχία τους έφερε αυτό το σωσίβιο που μπορεί να ανήκει και σε κάποιο παιδί ακόμη που το μάζεψαν νεκρό οι ψαράδες των νησιών; 

Ο Μπαν Κι Μουν, φυσικά, συνέδεσε το σωσίβιο και με το γεγονός ότι δεν γνωρίζει μπάνιο. Τι άλλο θα έκανε; 

Μόλις το φόρεσε, μάλιστα, χαμογέλασε και είπε: «I am safe»!!!



Απλά.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Αιλάν!

Αηδία...

Υ.Γ., για να μην ξεχνάμε. Ο πρώτος που έκανε την μ@κ@κία με τα σωσίβια ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και δεν έμεινε εκεί. Έσπευσε πριν από λίγες ώρες να το υπενθυμίσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB θέλοντας να διεκδικήσει την πατρότητα της ιδέας: «Ήταν Απρίλιος του 2015 και ήμουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν έφτασε ένα σκάφος της Frontex με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών. Μόλις πατούσαν στο έδαφος, οι ενήλικες πετούσαν τα σωσίβια τους, τα παιδιά όχι. Νησιώτες, μέλη ΜΚΟ, λιμενικοί και εγώ μαζί αρχίσαμε να βγάζουμε τα σωσίβια των παιδιών εξηγώντας με νοήματα - και κυρίως με χαμόγελα - ότι δεν κινδυνεύουν πια. Αυτές τις φωτογραφίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην προσπάθειά τους να γελοιοποιήσουν το Ποτάμι που ήταν το πρώτο κόμμα που βρέθηκε στα νησιά του Αιγαίου μόλις ξέσπασε η καταιγίδα του προσφυγικού. Τώρα, στο ασφαλές πρωθυπουργικό γραφείο τα σωσίβια μπορούν να μοιράζονται ως σουβενίρ και τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γελούν και να επιχαίρουν».



Πόσο πιο λίγοι πια...

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας