Η κυρία Ρούλα Μπράουν!

by - Ιουνίου 13, 2016


Σκληρό καρύδι...Το όνομά της είναι ταυτόσημο με την ενημέρωση στις Κυκλάδες. Την ακούμε από το Μεσόγειος 104.5 FM.










Συνέντευξη στην Γεωργία Λινάρδου 


Η Ρούλα Μπράουν γεννήθηκε στην Χώρα της Νάξου αλλά μεγάλωσε στο Βανκούβερ του Καναδά. Επιστρέφει στη Νάξο εικοσιπέντε χρόνια μετά. 

-Πώς θυμάστε τα πρώτα χρόνια στο νησί; 

«Δύσκολα τα πρώτα χρόνια όσων αφορά την κουλτούρα, τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής». 

-Εδώ και χρόνια, η ανεξάρτητη και έγκυρη ενημέρωση στις Κυκλάδες έχει ταυτότητα το δικό σας όνομα. Μία ταυτότητα μεγάλου βεληνεκούς με δεδομένο ότι η ποιότητα της δουλειάς σας και των παρεμβάσεων σας, δεν περιορίζεται στις Κυκλάδες. Πόσο εύκολο ήταν να «χτιστεί» όλο αυτό; Τι δυσκολίες συναντήσατε στη διαδρομή σας; 

«Η μεγάλη δυσκολία ήταν στο να μπορείς να κρατάς τις ισορροπίες, ζώντας σε ένα μικρό χωριό όπου υπήρχε και έντονος πολιτικός φανατισμός τα πρώτα χρόνια». 

-Τι σημαίνει «δημοσιογράφος» για εσάς; 


«Δημοσιογράφος είναι εκείνος που αποφεύγει να πείσει τον κόσμο ότι είναι παντογνώστης αλλά και να είναι πάντα ο συνήγορος του διαβόλου, όποιον και αν έχει απέναντί του. Καθώς και να μην είναι εριστικός». 

-Τα χρόνια των Μνημονίων εκτιμάται ότι έχουν μετατρέψει τους ανθρώπους σε «εγωκεντρικούς» με ότι αυτό συνεπάγεται σε κοινωνικό επίπεδο ή όχι; 

«Ένας άνθρωπος που έχει ζήσει εκτός Ελλάδος διαπιστώνει αμέσως ότι οι Έλληνες είναι γενικά εγωκεντρικοί και εκτός εποχής μνημονίων. Στην εποχή των Μνημονίων αυτό είναι ακόμα πιο έντονο, αφού προσπαθώντας να επιβιώσει ο καθένας, ενδιαφέρεται μόνο για την τσέπη του. Αν και θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οι Έλληνες έδειξαν μια συγκινητική αλληλεγγύη σε αυτούς που υποφέρουν». 

-Τι αγαπάτε περισσότερο στη Νάξο; 



«Για το νησί μου έχω μία απεριόριστη αγάπη και θυμάμαι ότι όταν ζούσα στο Βανκούβερ, περίμενα το καλοκαίρι μετρώντας τις ημέρες για να έλθω στη Νάξο που για μένα είναι ένας παράδεισος, άσχετα αν αυτός ο παράδεισος δεν αξιοποιείται σωστά. Η εικόνα που είχα πάντα όταν ήμουν μακριά ήταν μία θάλασσα λάδι και μέσα να καθρεφτίζονται η Στελίδα, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα και τα σκάφη». 

-Ποια είναι η Ρούλα Μπράουν; Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας; 



«Δύσκολη ερώτηση. Λίγο κλειστός χαρακτήρας, δύσκολη στις φιλίες - λόγω διαφοράς νοοτροπίας και κουλτούρας - πολύ ζωόφιλη, αφού ζω σε κτήμα με σκυλάκια και γατάκια. Αφιερώνω πολύ χρόνο στο διάβασμα και στην ενημέρωση από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ». 

-Ποια θεωρείται την σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα σας; 

«Δεν θα επέλεγα μια στιγμή, αλλά τα 15 χρόνια συμμετοχής μου στην Ελληνική Προεδρική Δημοσιογραφική Αποστολή, όπου επί προεδρίας των κ.κ., Στεφανόπουλου και Παπούλια, επισκεφθήκαμε 43 χώρες μεταξύ αυτών: Κίνα, Ρωσία, Νότια Αφρική. Επίσης, η βράβευσή μου το καλοκαίρι του 2015 από το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου με το Κυκλαδικό Όσκαρ Δημοσιογραφίας». 

-Τι σας πληγώνει περισσότερο στους ανθρώπους; 


«'Όταν αντί να χαίρονται οι άνθρωποι όταν κάποιος καταφέρνει κάτι στη ζωή του -ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα - βρίσκουν ψεγάδια για να τον κατηγορήσουν. Ενίοτε χωρίς καν να τον γνωρίζουν. 'Η όταν ασχολούνται με την προσωπική ζωή των άλλων!»

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας