«Χελιδονίσματα 2016» στον Ασπρόπυργο και τα πιτσιρίκια θα ενθουσιαστούν!

by - Απριλίου 01, 2016



Πώς είναι να φτιάχνεις χελιδονοφωλιές; 









Την Κυριακή 3 Απριλίου πάρτε τα παιδιά σας και ακολουθήστε τον δρόμο για το Αγροκήπιο Ασπροπύργου (οδός Καποδιστρίου, πλησίον του 1ου Γυμνασίου). 

Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας θα βρίσκονται εκεί για να σας δείξουν πως είναι να φτιάχνεις χελιδονοφωλιές από πηλό! Οι φωλιές σας αφού στεγνώσουν θα είναι έτοιμες να φιλοξενήσουν τα χελιδόνια στο σχολείο ή στο σπίτι σας!















Η ενδιαφέρουσα εκδήλωση «Χελιδονίσματα 2016» θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. και θα συντονίζεται από την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρα Τσίγκου η οποία και αναφέρει: «Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. Μέσα από όλη αυτή τη δράση μας ενδιαφέρει τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τα 5 είδη χελιδονιών που έρχονται στην Ελλάδα μετά από ένα μακρύ και επικίνδυνο ταξίδι, τις συνήθειές τους, τους κινδύνους που διατρέχουν, να ευαισθητοποιηθούν για την αξία της άγριας ζωής μέσα στην πόλη και καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν σαν ενεργοί πολίτες να συνδράμουν στην προστασία της.»

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας