Βραβείο Πούλιτζερ στους Γιάννη Μπεχράκη, Άλκη Κωνσταντινίδη, Αλέξανδρο Αβραμίδη

by - Απριλίου 19, 2016


Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες τους στην κατηγορία «Breaking News» (Έκτακτης Επικαιρότητας) απεικονίζουν την προσφυγική κρίση σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.






Οι Γιάννης Μπεχράκης, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης ανήκουν στην ομάδα Thompson Reuters. Κέρδισαν το Βραβείο Πούλιτζερ. 

Είχε βραβευτεί ως καλύτερος φωτογράφος 2015 στη Guardian ο Γιάννης Μπεχράκης, ενώ παλαιότερα, οι θύμησές του για την εμπειρία του στη Δυτική Αφρική, είχαν συγκλονίσει στο TEDx. 
Σήμερα ως επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο αναφέρει για το Πούλιτζερ...



«Το να παίρνεις ένα Πουλιτζερ από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς σου. Το να το μοιράζεσαι με δυο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά μαθητές σου, Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης έχει αξία πέρα από κάθε αναγνώριση. Μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά!»






Ο Αλέξανδρος Αβραμίδης γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media. 


«Όταν τα ανέκδοτα γίνονται πραγματικότητα απλά δεν ξέρεις τι να πεις! Ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους Γιώννη Μπεχράκη, Άλκης Κωνσταντινίδη, Stoyan Nenov και τους υπόλοιπους φωτογράφους της ομάδας του Reuters της οποίας έχω τη χαρά να είμαι μέρος για το Pulitzer Prize 2016 στην κατηγορία Breaking News Photography.» 


Στο φωτογραφικό έργο του Αλκη Κωνσταντινίδη μπορείτε να πειρηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελιδα του http://www.alkis-konstantinidis.com/ ενώ εάν επιθυμείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες που κέρδισαν το Πούλιτζερ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.pulitzer.org/winners/photography-staff-thomson-reuters

Σύριος πρόσφυγας φιλά την κόρη του ενώ περπατά στη βροχή κοντά στην Ειδομένη. Σεπτέμβρης 2015.
Φωτογραφία: Γιάννης Μπεχράκης

Σώμα αγνώστων στοιχείων μετανάστη στην παραλία της Λέσβου. Νοέμβρης 2015.
Φωτογραφία: Άλκης Κωνσταντινίδης

Αστυνομικοί με ρόπαλα εμποδίζουν μετανάστες κοντά στην Ειδομένη.  Αύγουστος 2015.
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας