«Πηγαίνουμε στην Άγκυρα για να φέρουμε την ειρήνη»

by - Οκτωβρίου 12, 2015


Ιστορίες θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα...










«Πηγαίνουμε στην Άγκυρα για να φέρουμε την ειρήνη» έγραψε η φοιτήτρια Ντιζλέ Ντελί, σε μήνυμα που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μαζί με μια selfie. Ταξίδευε με το λεωφορείο μαζί με φίλους της με προορισμό την Άγκυρα. 

Το Σάββατο στις 10.04 μπροστά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της τουρκικής πρωτεύουσας, οι δύο εκρήξεις που έγιναν αποκάλυψαν άλλη μια τραγωδία.
Διαδηλωτές  ετοιμάζονταν να συμμετάσχουν σε ειρηνική πορεία ύστερα από το μήνυμα συνδικαλιστικών ενώσεων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και αριστερών κομμάτων.
Το βίντεο με τους ανθρώπους  που χόρευαν πιασμένοι από τα χέρια συγκλονιστικό. Και η ειρήνη πουθενά. Και η ειρήνη δίχως δικαιοσύνη.



Πολυάριθμες φωτογραφίες, βίντεο και σχόλια που δημοσιεύτηκαν ευρέως αποκαλύπτουν τις ιστορίες των τραγικών θυμάτων.

Μεριέμ Μπουλούτ, 70 ετών, μέλος της οργάνωσης «Μητέρες του Σαββάτου». Διαδήλωνε κάθε εβδομάδα μαζί με άλλες γυναίκες για τους αγνοούμενους και σκοτωμένους νέους που συνέλαβαν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης κατά την εκστρατεία καταστολής των Κούρδων ανταρτών τη δεκαετία του 1990 στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.  Η Μπουλούτ διαδήλωνε για τον εγγονό της. Είχε χάσει τη ζωή του ενώ πολεμούσε την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο όρος Σίντζαρ, στο βόρειο Ιράκ. 

Ελίφ Κανλίογλου. Σπούδαζε ξένες γλώσσες στο πανεπιστήμιο της Μερσίνας. Η 19χρονη ήταν κόρη στελέχους του Κόμματος Εργασίας (Emep). Μεταφέρθηκε και εκείνη στον χώρο που θα πραγματοποιούνταν η διαδήλωση με λεωφορείο. 

Κουμπρά Μελτέμ Μολάογλου, 45 ετών. Είχε θέσει υποψηφιότητα με το φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας, (HDP) στην Κωνσταντινούπολη. Λίγες ώρες πριν είχε αναρτήσει στο twitter φωτογραφία με τη λέξη «ειρήνη». 

Αμπντουλάχ Ερόλ, υποψήφιος στην Κερασούντα. 

Έντεκα στελέχη της νεολαίας του κόμματος της Μαλάτειας (Μελιτηνή) σκοτώθηκαν. 

Βεϊσέλ Ντενίζ Ατιλγκάν, 9 ετών. Σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του, Ιμπραήμ Ατιλγκάν, ο οποίος εργαζόταν στην κρατική εταιρεία των σιδηροδρόμων TCDD. Σε βίντεο η μητέρα του καταρρέει μπροστά από το νοσοκομείου όπου διακομίστηκαν πατέρας και γιος. 

Γιλμάζ Ελμαστζάν και Γκουλχάν. Νιόπαντροι. Ο άντρας εργαζόταν στους σιδηροδρόμους και η γυναίκα του έγκυος. Το φιλο-κουρδικό HDP αναφέρει για 128 νεκρούς, ενώ χτες βράδυ ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε λόγο πως ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 97.
Τα μέτρα ασφαλείας πλέον έχουν αυξηθεί. Η διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 1 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε πως θα διεξαχθούν κανονικά. Μέχρι στιγμής καμιά οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης.






Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας