Δίακριση για την ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ

by - Αυγούστου 31, 2015

Η ερευνητική ομάδα Pandora του ΑΠΘ τερμάτισε δεύτερη με μόλις 2.5 βαθμούς λιγότερους από την ομάδα Hector του TU Darmstadt στον Παγκόσμιο διαγωνισμό Robocup Rescue 2015 στην κατηγορία της Αυτονομίας...






Ο διαγωνισμός, φέτος έλαβε χώρα στο Hefei της Κίνας και συμμετείχαν σε διάφορες πίστες και υπό συνθήκες πραγματικής καταστροφής. συνολικά 11 ομάδες με τα ρομποτικά τους οχήματα, από πανεπιστήμια όλου του κόσμου. 

Στόχος του διαγωνισμού που συγκεντρώνει συμμετοχές από τους χώρους της Ρομποτικής, της Μηχατρονικής, των Ευφυών Συστημάτων και της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να πλοηγούνται σε χώρους όπου έχουν υποστεί καταστροφή και να ανιχνεύουν επιζώντες.



Οι ίδιοι οι κριτές παρατήρησαν τη δυσκολία στη διάκριση των επιδόσεων των 2 ομάδων, δηλώνοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν οριακή ισοπαλία. 




Οι υπεύθυνοι της Randora αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους πως «επαινεθήκαμε από τους κριτές επίσης για την αναγνώριση θυμάτων μέσω οπτικών κι ηχητικών ερεθισμάτων στους προκριματικούς γύρους. Εξάλλου στις τεχνικές αυτές, όπως και στη σημασιολογική χαρτογράφηση του χώρου πλοήγησης του ρομπότ, η Pandora αποτελεί πρωτοπόρο.» 



Η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ συστάθηκε το 2007 και σήμερα, απαρτίζεται από τον Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκ. Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκ. Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα, τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια, καθώς και από 22 προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ. 





Επόμενος στόχος της Pandora: η κατάκτηση του RoboCup 2016 στη Λειψία της Γερμανίας!


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ
pandora.ee.auth.gr










You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας