«Τέχνη και Πολιτισμός στο Σχολείο του 21ου αιώνα» στην Αλεξανδρούπολη

by - Μαΐου 22, 2015


Με θέμα: «Τέχνη και Πολιτισμός στο Σχολείο του 21ου αιώνα», θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Νέα Χηλή, Αλεξανδρούπολη.







Η Ημερίδα εντάσσεται στο Πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ με τίτλο: «Το θέατρο ως μορφοπαιδευτικό αγαθό και καλλιτεχνική έκφραση στην εκπαίδευση και την κοινωνία», με επιστημονικό υπεύθυνο και συντονιστή του Έργου τον καθηγητή Θεατρολογίας του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θόδωρο Γραμματά.

Στην Ημερίδα θα προσκληθούν να συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καλλιτέχνες, φορείς τέχνης και πολιτισμού και μεταπτυχιακοί φοιτητές με επιστημονικές εισηγήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις.

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση των εισηγήσεων και τη συμμετοχή στα βιωματικά εργαστήρια θα ξεκινήσουν το πρωί της Κυριακής, στην είσοδο της αίθουσας Καραθεοδωρή, στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στη Νέα Χηλή, Αλεξανδρούπολη.

Η συμμετοχή σε όλες τις εργασίες της Ημερίδας είναι δωρεάν και στο τέλος των εργασιών θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Σκοπός της Επιστημονικής Ημερίδας είναι να αποτελέσει δημιουργικό και στοχαστικο-κριτικό περιβάλλον για τη διερεύνηση της Τέχνης και του Πολιτισμού ως παραγόντων παιδείας και εκπαίδευσης.

Θεματικοί άξονές της αποτελούν:
• Η Τέχνη και ο Πολιτισμός ως απάντηση στην κρίση των ηθών, της δημοκρατίας, της αισθητικής και της καθημερινής πρακτικής της παγκόσμιας κοινωνίας
• Μέθοδοι και τεχνικές με χρήση ποικίλων μορφών Τέχνης σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα
• Η Τέχνη κι ο Πολιτισμός στο σχολείο, στο πλαίσιο του Αναλυτικού Προγράμματος

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Λέκτορας Θεατρολογίας Επιστημονικός Υπεύθυνος της Δράσης 4 του Προγράμματος ΘΑΛΗΣ, κ. Σίμος Παπαδόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://theduarte.org

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας