Οι «καταραμένες» καθαρίστριες

by - Μαΐου 15, 2014


Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε την επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Γιατί ρε γαμώτο;


Της Γεωργίας Λινάρδου 


Η εικόνα των γυναικών αυτών που ξημεροβραδιάζονταν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Καραγεώργη Σερβίας -από τον Σεπτέμβρη του 2013- ήταν απαραίτητη για όλους εμάς τους πολλούς.




Δίχως ξύλινες διεκδικήσεις και προγραμματισμένα συνθήματα, με βερεσέ ή δανεικά, κατέβαιναν στο κέντρο της Αθήνας και διεκδικούσαν τη δουλειά τους! Δίχως κλάμα και μελό!





Η διαθεσιμότητά τους ήταν μία απόφαση παράλογη. Ήταν και ένα μήνυμα προς την κοινωνία πως η κυβέρνηση του Μνημονίου δε λογαριάζει ΚΑΝΕΝΑΝ. Οκ, το ΚΑΝΕΝΑΝ είναι σχετικό. Την κυριούλα που τρίβεται στα ποδάρια του εκάστοτε υπουργού φυσικά και δεν θα την έδιωχναν και νομίζω πως είναι σαφές το γιατί.

Όμως αυτές οι «καταραμένες» γυναίκες μας στοίχειωσαν τη ζωή. Τις έβλεπα κάθε μέρα. Και κάθε μέρα μου θύμιζαν πως πρέπει να είναι οι αγώνες. Και κάθε μέρα μου υπενθύμιζαν ότι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι ο φόβος. Κι όταν κάποια στιγμή συνάντησα μία από αυτές, η κουβέντα στράφηκε στη φροντίδα. Ήθελε να πληρώσει τους καφέδες που ήπιαμε σε ένα καφέ δίπλα στο υπουργείο στην Καραγεώργη Σερβίας γιατί έτσι έπρεπε. Γιατί για κείνη ήταν σα να βρίσκεται στο σπίτι της. Και γιατί: «Παιδί μου όλοι τα ίδια περνάμε». Και φεύγοντας έριξα και μια μούντζα προς την πλευρά του υπουργείου!


«Καταραμένες γυναίκες» που μας στοίχειωσαν τη ζωή. Ένα βλέμμα τους εξολόθρευε τα μικρόβια. Όπως κάνει η χλωρίνη.


«Άθλιες» γυναίκεςτώρα που φεύγετε από τη δική μας ζωή γιατί καταφέρατε με τον αγώνα σας να κερδίσετε τη δική σας ζωή, τώρα ντυθείτε με τα καλά σας και βγείτε να γιορτάσετε. Το αξίζετε αλλά εμένα με χαλάει που πια δε θα σας βλέπω… 





Όσους μήνες μείνατε εκεί, έξω από το υπουργείο, μας ξινίσατε αρκετά τη ζωή. Μας ξεσκίσατε το στομάχι. Καλά κάνετε και φεύγετε.

«Καταραμένες» να είστε οι γυναίκες που έχετε πανύψηλα όνειρα, ντρέπεται να τα ξεστομίσετε, αλλά τα διεκδικείτε.


«Καταραμένες» να είστε γυναίκες. Και άθλιες μαζί. Γιατί ήρθατε, μας κατσικωθήκατε στο σβέρκο μας και τώρα φεύγετε.

Αποχωρείτε αφού τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ. 










Σ.σ., ρε μπας και η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών είναι «προεκλογική» και σας ξαναδώ;

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας