Ο Stanton Brandon και οι Humans of New York

by - Ιανουαρίου 28, 2014

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Stanton Brandon έχασε τη δουλειά του. Η μαμά του λυπήθηκε πολύ γι' αυτό.
















Και ο ίδιος λυπήθηκε, αλλά έβαλε το μυαλό του να δουλέψει. Έτσι γεννήθηκαν οι Humans of New York.










Όλα ξεκίνησαν το 2010 όταν ο φωτογράφος Brandon Stanton σκέφτηκε ένα πραγματικά φιλόδοξο σχέδιο. Να δημιουργήσει το φωτογραφικό αποτύπωμα, ένα είδος κοινωνικής απογραφής των 
ανθρώπων της Νέας Υόρκης






Και τι έκανε; Πήρε τη φωτογραφική του μηχανή κι άρχισε να φωτογραφίζει διάφορους ανθρώπους, διασχίζοντας κάθε φορά την πόλη με τα πόδια.  










 
Μία φωτογραφία και μία μικρή ιστορία από τον κάθε νεοϋορκέζο δημιούργησαν ένα εξαιρετικό blog που πλέον διαθέτει έναν ασύλληπτο φανατικών αναγνωστών, το Humans of New York. 








 

Βασικά το όλο project ξεκίνησε όταν ο Stanton έχασε τη δουλειά του. Όπως περιγράφει ο ίδιος «η μαμά μου δεν ήταν καθόλου χαρούμενη γι' αυτό», φυσικά ούτε και για την ιδέα ο γιος της να τριγυρίζει με μία φωτογραφία μηχανή στη χαοτική Νέα Υόρκη. 








Πλέον, ο Brandon διαθέτει 5.000 πορτρέτα και 50 ανθρώπινες ιστορίες. Φυσικά συνεχίζει να περπατά πολλά χιλιόμετρα καθημερινά και να συναντά συναρπαστικούς ανθρώπους που ο καθένας έχει να του πει τη σύντομη ιστορία του. 





Όπως αυτός ο κύριος.


«Για μια βδομάδα έφυγα μακριά από την Καλιφόρνια χωρίς να το πω σε κανέναν. Ήθελα να απαλλάξω τον εαυτό μου από το οτιδήποτε, να βγάλω από το κεφάλι μου τα προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι αυτό μου δημιούργησε περισσότερα. Αυτός ο τρόπος πραγματικά δε λειτουργεί.» 

-Τι εννοείς; 

«Ακριβώς αυτό, αν δε μπορείς να διαχειριστείς τα προβλήματα σου στις υπάρχουσες συνθήκες, προφανώς και δεν θα το καταφέρεις αν προσπαθήσεις να τρέξεις μακριά απ' αυτά.»

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας