Ακύρωση χρέους 2 εκατ. ευρώ με δωρεά της «Greece Debt Free»!

by - Σεπτεμβρίου 26, 2013


Mπορεί να υπάρξει Eλλάδα χωρίς χρέος;

Γράφει η Αιμιλία Πανταζή



Η συμβολική πρωτοβουλία του εφοπλιστή Πέτρου Nομικού και η ιδέα ίδρυσης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Greece Debt Free» με έδρα τις ΗΠΑ έδωσε καρπούς:
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών κ. Xρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε την υπουργική απόφαση με την οποία το ελληνικό δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Greece Debt Free» και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, επί της ουσίας, από το σύνολο του δημοσίου χρέους. (συνολική ονομαστική αξία, 2 εκατ. ευρώ.)


Ποιος είναι ο Πέτρος Νομικός;

Ζει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο τόπο διαμονής του αλλά και στις ΗΠΑ. Με καταγωγή από τη Σαντορίνη, δεν ξεχνά τις ρίζες του ούτε την ιστορική διαδρομή του παππού του ο οποίος γεννημένος στο νησί φρόντισε την δυσχερή περίοδο μετά τον σεισμό του 1956 να βοηθήσει σημαντικά για την ανοικοδόμηση δρόμων, σχολείων και κλινικών. Οι σχέσεις της οικογένειας Νομικού με τα πάτρια εδάφη συνεχίζονται αμείωτες από το 1946 εώς σήμερα.


Ο πατέρας του έχει χρηματοδοτήσει το «Ίδρυμα Θήρας» καθώς και ακαδημαϊκές μελέτες σχετικά με την αρχαιολογία και τη γεωλογία του νησιού, ενώ ο ίδιος αποτελεί ιδρυτικό μέλος μουσείου και χώρου τεχνών που ονομάζεται Santozeum.

Ταξιδεύει συχνά στην Ελλάδα. Η επιθυμία του να βοηθήσει τη χώρα του να ανακουφιστεί από τις επιπτώσεις της κρίσης τον ώθησαν, μετά από μια ακόμη επίσκεψή του στη Σαντορίνη το 2011, να δημιουργήσει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό GDF.

Στόχος του η σταδιακή διαγραφή του ελληνικού χρέους. Η ιδέα του φαίνεται απλή, την έχει εξηγήσει ο ίδιος…



You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας