Δολοφονούν εθελοντές που εμβολιάζουν παιδιά

by - Δεκεμβρίου 19, 2012


Τρεις ακόμη εθελοντές που εμβολίαζαν παιδιά για την προστασία από την πολυομελίτιδα, σκοτώθηκαν από Ταλιμπάν στην πόλη Πεσαβάρ στο Πακιστάν. Κείμενο:
Γράφει ο Άγης Νικολάου




Ο Μάικλ Κόουλμαν εκπρόσωπος της Unicef στο Ισλαμαμπάντ μετά τις τρεις τελευταίες δολοφονίες και τις έξι που σημειώθηκαν εχθές, ανακοίνωσε την αναστολή της εκστρατείας εμβολιασμού στα παιδιά σε μία χώρα που μαστίζεται από κρούσματα πολιομυελίτιδας  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κυρίως το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας διανύει μία από τις χειρότερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί δραματικά. Ιμάμηδες έχουν απαγορεύσει τους εμβολιασμούς καθώς θεωρούν ότι γίνονται στο πλαίσιο αφανισμού των μουσουλμάνων από την Δύση, πως προκαλούν στειρότητα κτλΟι εθελοντές στο Πακιστάν θεωρούνται «κατάσκοποι» και όταν δεν καταδικάζονται… σκοτώνονται. 


Το θέμα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά την υπόθεση Αφριντί το 2011. Ο Αφριντί είναι ένας Πακιστανός γιατρός ο οποίος καταδικάστηκε σε 33ετή κάθειρξη διότι με το πρόσχημα των «εμβολιασμών» για την ηπατίτιδα, συμμετείχε σε πρόγραμμα της CIA στο Αμποταμπάντ με σκοπό να ληφθούν δείγματα γενετικού υλικού ώστε να εντοπιστεί το κρησφύγετο του Μπιν Λάντεν. Οταν η συνεργασία του με την CIA τελείωσε, οι Αμερικανοί του πρότειναν να φύγει από το Πακιστάν με την οικογένειά του, αλλά εκείνος προτίμησε να μείνει.

Σε άρθρο του στην Whasington Post, David Ignatius επισημαίνει πως: «Η πικρή αλήθεια είναι ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν, επειδή δεν εμβολιάστηκαν με την υποψία ότι οι εμβολιασμοί ήταν μέρος συνωμοσίας της CIA. Τα ποσοστά κρουσμάτων πολιομυελίτιδας διαρκώς αυξάνονται στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Νιγηρία, επειδή οι άνθρωποι πιστεύουν σε θεωρίες συνωμοσίας για τους εμβολιασμούς. Εάν η εξάπλωση της ασθένειας δεν αναχαιτισθεί στις τρεις αυτές χώρες, η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας δεν θα επιτευχθεί, προειδοποιεί η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας... Ομως, ο κίνδυνος που διατρέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αναλύεται σε επιστολή του Σάμιουελ Α. Γουέρθινγκτον, προέδρου ενός συνασπισμού 200 ΜΚΟ στο εξωτερικό, προς τον αρχηγό της CIA Ντέιβιντ Πετρέους. «Από τη στιγμή που το περασμένο καλοκαίρι ήλθαν στην επιφάνεια αναφορές για την επιχείρηση της CIA, παρακολουθήσαμε τη συνεχή υποβάθμιση της δυνατότητας των αμερικανικών ΜΚΟ να εφαρμόσουν ανθρωπιστικά προγράμματα ζωτικής σημασίας στο Πακιστάν. Ταυτόχρονα, οι πράξεις βίας εις βάρος των εργαζόμενων αυξήθηκαν κατακόρυφα. Φοβούμαι ότι οι δραστηριότητες της CIA στο Πακιστάν και η γενική πεποίθηση περί διασυνδέσεων των αμερικανικών ΜΚΟ με τις μυστικές υπηρεσίες και τη δράση τους, επηρέασαν αποφασιστικές τις ανησυχητικές αυτές εξελίξεις», προειδοποιεί ο Γουέρθινγκτον».

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας