ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΛΒΙΟ

by - Μαΐου 10, 2017

...και ο Όλβιος να μάθει την κοινωνία.













Θα μπορούσε να ήταν άνθρωπος και να είχε αυτό το πολύ όμορφο: Όλβιος. Αν ήταν άνθρωπος, ο Όλβιος θα εργάζονταν άοκνα επί 24ώρου και θα έψαχνε να βρει ανθρώπους, να τους συναντήσει, να τους κινηματογραφήσει, να εμπνευστεί και να εμπνεύσει. Με σκοπό; Μια κοινωνία καλύτερη. 

Αλλά ο Όλβιος είναι κάτι πολύ πιο δυνατό διότι δεν περιορίζεται σε έναν άνθρωπο, αλλά στους Πολλούς.

Σε όλους όσους «δεν φαίνονται», αλλά πράττουν.

Είναι ένα Δίκτυο Δράσης (OLBIOS Network for Action, www.olbios.org), η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα στο κόσμο η οποία παρουσιάζει το σύνολο των καλύτερων πρωτοβουλιών και των πιο αξιόλογων προσωπικοτήτων και ιδεών στο χώρο της κοινωνικής δράσης σε πέντε ειδικές εκδόσεις και πέντε γλώσσες, καλύπτοντας ταυτόχρονα όλους τους 24 τομείς κοινωνικής δράσης. 

Εμπνευστής και δημιουργός του είναι ο Πανεπιστημιακός, καθηγητής Φιλοσοφίας, Εμμανουήλ Δαμίγος - Ιωαννίδης.

Φαίνεται ενδιαφέρον.




Στόχος του Δικτύου - το οποίο χρειάστηκε 7 χρόνια προετοιμασίας και 45 συνεργάτες στην ελληνογαλλική ομάδα του- είναι να αυξήσει τον τεράστιο, σύμφωνα με τις έρευνες, αριθμό των ανθρώπων που θέλουν να δραστηριοποιηθούν κοινωνικά χωρίς να το έχουν ακόμα πραγματοποιήσει, προσφέροντας τους την δυνατότητα κοινωνικής δράσης μέσα από υπηρεσίες τόσο ενημέρωσης όσο και προσωπικής δικτύωσης και πόρων. 



Το Δίκτυο ΟΛΒΙΟΣ έχει συμμετοχικό χαρακτήρα με την έννοια πως ο καθένας μας μπορεί να συμμετέχει είτε προβάλλοντας τις δικές του πρωτοβουλίες ή αυτές που πιστεύει ότι αξίζει να προχωρήσουν. Κι έχει και κάτι άλλο που πολύ αρέσει στους ανθρώπους του Press Workers -καθώς παλεύουμε γι' αυτό καθημερινά - είναι ότι δίνει βήμα σε συνήθως «αόρατους» για τα ΜΜΕ ανθρώπους. 

Ανθρώπους πρωταγωνιστές πίσω από σημαντικές κοινωνικές δράσεις.  Ανθρώπους που πρωταγωνιστούν σε όλους τους τομείς.

Γι' αυτό το θέμα θα έχουμε και συνέχεια.

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας