Η ζωή μας Block σε άσπρο μαύρο

by - Ιανουαρίου 26, 2014

Γεωργία Δαμοπούλου
Μία ομάδα καλλιτεχνών παρουσιάζει μία ιδιαίτερη έκθεση. Block σε άσπρο μαύρο. Τελικά ποιο θα επικρατήσει στη ζωή μας;

Οι καλλιτέχνες μέσα από τα σχέδια τους στην έκθεση block εκθέτουν την πολυσχιδή πραγματικότητα, μέσα από διαφορετικές πλαστικές προσεγγίσεις, συνοψίζοντας το καθημερινό βίωμα, σε ποιητική εναλλαγή φωτός-σκοταδιού και αντανακλούν την μελαγχολία του τόπου, μέσα από την διττή ανάγνωση της πραγματικότητας του συμβούλου και του περιεχομένου, με μία αντεστραμμένη οπτική, αυτής της μεταφοράς και της πραγματικότητας της ευτοπίας, αποκαλύπτοντας έτσι τις δυνατότητες της δημιουργίας εν γένει, του ελάχιστου και του μέγιστου, του πλήρους και περιεκτικού… 


Κορνήλιος Γραμμένος
Τα σχέδια στα έργα της έκθεσης Block υφίσταται ως άμεση μορφή αποτύπωσης και αναζήτησης των αντιθέσεων που παραμένουν χρήσιμες έως και γόνιμες υπό τον όρο της συνείδησης των ορίων, της σύνθεσης και κατασκευής, της πόσ-θεσης και της αφαίρεσης. 

Η έκθεση Block σε άσπρο-μαύρο κινείται μεταξύ πραγματικού και συμβολικού. Από τα σχεδιαστικά block έως το «μπλοκάρισμα» με την έννοια του εμποδίου, αυτοαναφορικά με την έννοια της αναζήτησης και θέσης και αναφορικά με την κατάσταση της πραγματικότητας της κοινωνικοπολιτικής κρίσης. 
Αλεξάνδρα Νασιούλα


Ποιο είναι το περίγραμμα που θα επικρατήσει; 
Μέσα από ποια διαδικασία υλοποίησης; 

Μαρούσα Παράβαλου
Υπάρχει αυτό που σβήνει αφήνοντας το ίχνος του και αυτό που αποκαλύπτεται, το αέναο ως ανοιχτή φόρμα και το σχηματοποιημένο άμεσα δομημένο με μία λογική de facto, αποδομητική. Σε μία κοινωνία second life, άχρονη, άτοπη, απέραντη, με πολλά στερητικά α- οι άνθρωποι υπάρχουν σε μία λογιστική λογική, αριθμών και ψηφίων και κατοικούν ά-στεγη, σε διαμερισματικά block από μπετόν. 

Οι εικαστικοί της έκθεσης Block: 

Κορνήλιος Γραμμένος, Γεωργία Δαμοπούλου, Αιμιλία Μπαντούνα, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Μαρούσα Παραβάλου, Μυρτώ Σταμπούλου. 

Εγκαίνια έκθεσης Τρίτη 28 Ιανουαρίου. Ωρα 20.00 

Διάρκεια: Έως 28 Φεβρουαρίου 

Project Room Owl Art Space Θέσπιδος 10, Ακρόπολη 

Επιμέλεια έκθεσης, Αλεξάνδρα Νασιούλα, Σοφία Κυριακού 

Ώρες λειτουργίας 5.00-8.00 μ.μ., καθημερινά. Σάββατο 1.00-6.00 μ.μ (Τετάρτη κλειστά)

You May Also Like

0 comments

Το μήνυμα σας